Gigi dall´Igna: ¨Nu am reusit sa il ajut pe Crutchlow sa inteleaga motocicleta Ducati.¨

Anul trecut pe vremea aceasta, asteptarile cantareau greu pe umerii lui Cal Crutchlow, care semnase cu echipa Ducati, in speranta ca el va fi printre putinii care vor reusi sa ¨imblanzeasca¨ salbaticul prototip Ducati in sezonul 2014 de MotoGP.

2014-crutchlow-ducati-dalligna

Multi credeau ca stilul agresiv si instinctiv al britanicului se va potrivi ca o manusa motocicletei. Ducati venea dupa cel mai slab sezon al sau din MotoGP (zero podiumuri) si multi ducatisti sperau ca venirea lui Crutchlow, dupa performantele excelente pe Yamaha echipei Tech3, va fi primul pas catre mult-asteptata revenire a echipei bologneze pe primele locuri in Motomondial.

Venirea ulterioara in echipa a lui Luigi ¨Gigi¨ dall´Igna, artizan al succesului in competitii pentru Aprilia, a intarit senzatia ca proiectul Ducati se afla pe drumul cel bun in 2015, noii proprietari (Audi) intentionand sa investeasca serios in partea sportiva a marcii italiene.

Dar uniunea dintre Crutchlow si Ducati s-a incheiat dupa doar un sezon, despartirea fiind una de comun acord. Crutchlow a constatat ca nu e tocmai usor sa pilotezi prototipul Ducati, in ciuda imbunatatirilor aparute in 2015, iar echipa italiana a ajuns la concluzia ca ar avea mai multe sanse de succes cu Dovizioso si Iannone in postura de piloti oficiali. Asta dupa ce se anuntase, la evenimentul World Ducati Week 2014, ca britanicul si echipa din Borgo Panigale vor ramane impreuna inca un an.

Gigi dall’Igna, intr-un interviu recent acordat britanicilor de la MCN, a declarat ca este convins ca povestea lui Crutchlow s-ar fi putut termina altfel daca ar fi putut sa-i fie mai mult alaturi pilotului englez:

¨Este foarte greu pentru mine sa vorbesc despre Cal. In conditii normale, as fi putut sa-l ajut sa inteleaga mai bine motocicleta, sa progreseze. Cred ca ar fi putut sa piloteze motocicleta fara prea multe probleme, dar handicapul nostru fata de primii clasati era prea mare si eu trebuia sa raman concentrat pe dezvoltarea motocicletei, nu pe a ajuta pe cineva sa inteleaga motocicleta.

Prioritatea mea a fost motocicleta, dar o parte din treaba mea, pe care regret ca nu am reusit s-o fac mai bine, era si sa il ajut pe Cal sa gaseasca feeling-ul corect in pilotajul motocicletei. Dar, sincer vorbind, nu pot sa le fac pe toate, chiar daca este normal ca uneori inginerii sa fie chemati sa ajute pilotul sa ajunga la acel feeling optim.¨

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account