Revoluția adventure la Triumph: noul Tiger 900, în variantele GT și Rally

Modelul adventure de cilindree medie de la Triumph s-a înnoit complet pentru 2020, pierzând în greutate și câștigând performanțe și facilitate a utilizării, mai ales în off-road. Noul model a fost dezvoltat cu teste intensive inclusiv în competiții off-road și pare mai îngust, mai compact și mai polivalent decât oricând.

Noul Triumph Tiger 900 2020 va fi disponibil în trei versiuni și în cinci variante de echipare. Dispar denumirile XR, XC etc. și apar unele mai intuitive. Pe lângă varianta de bază, denumită pur și simplu Tiger 900, vor exista versiunile GT, pentru touring (cu roată față de 19” și jante de aliaj de aluminiu) și Rally, orientată către off-road (cu suspensii cu cursă mai lungă, roată față de 21” și jante cu spițe). Ca niveluri de echipare, vor exista GT și GT Pro, pentru touring, și Rally și Rally Pro, pentru off-road.

Toate versiunile sunt mai ușoare și mai compacte, noul Tiger 900 fiind inspirat de conceptul Tramontana, realizat de celebrul designer Rodolfo Frascoli. Acea motocicletă a fost folosită în competiția Panafrican Rally de către Felipe Lopez, unul dintre cei doi spanioli care au dezvoltat ciclistica modelului.

Noul motor cu trei cilindri în linie, cu patru supape pe cilindru, este complet modificat față de precedenta unitate de 800 cmc. Cilindreea a ajuns acum la 888 cmc, iar cuplul a crescut cu 10% pe toată plaja de turație, ajungând la un maxim de 87 Nm la 7.250 rpm, dar puterea maximă a rămas la 95 CP la 8.750 rpm. Asta pentru că Triumph vrea să poată vinde și o variantă cu putere limitată la 48 CP pentru categoria A2 și pentru asta trebuie ca modelul care se limitează să nu aibă mai mult de dublul puterii de A2 (adică 96 CP). Motorul are și o altă ordine de aprindere, care îi conferă un caracter diferit de predecesorul său și un comportament mult mai asemănător cu al unui bicilindru la turații joase, mai ales pentru situații unde este nevoie de acel „zvâc” în off-road (despre care ne plângeam când am testat modelul cu ultimele două ocazii).

Și electronica a fost rafinată față de versiunea precedentă. Versiunile GT și Rally primesc în echiparea standard un afișaj TFT de 7”, cu sistem de conectivitate My Triumph integrat (această opțiune fiind rezervată pentru variantele de echipare Pro). Sistemele ABS Cornering și controlul tracțiunii funcționează conform datelor culese de o platformă inerțială evoluată. Există șase moduri de pilotaj selectabile: Rain, Road, Sport, Rider, Off-Road, Off-Road Pro.

Versiunile vârf de gamă sunt echipate cu quickshifter-ul bidirecțional Triumph Shift Assist și toate variantele au lumini cu LED și priză USB sub șa.

Ciclistica se bazează pe același cadru din țeavă de oțel, cu suspensii convenționale. Suspensiile sunt Marzocchi nereglabile pe versiunea de bază, Marzocchi complet reglabile pe GT și Showa complet reglabile, cu cursă mai lungă, pe versiunea Rally. Toate versiunile au etriere de frână față radiale cu patru pistonașe Brembo Stylema.

Noul Triumph Tiger 900 va fi disponibil începând din primăvară (cel mai probabil din aprilie) la Motoboom, importatorul Triumph în România, la prețuri pornind de la aproximativ 12.000 de euro.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account