Jonathan Rea semnează cu echipa Kawasaki pentru încă doi ani

Jonathan Rea semnează cu echipa Kawasaki pentru încă doi ani

Nord-irlandezul Jonathan Rea, campionul mondial en-titre în World Superbike, a anunțat că a semnat un nou contract cu echipa Kawasaki Racing Team pentru următoarele două sezoane de WSBK, 2017 și 2018.

reanewdeal

Rea a devenit pentru prima dată campion mondial în primul său an alături de Kawasaki Racing Team, în 2015, după o viață petrecută pe motociclete Honda, atât în motocros, cât și în cursele de viteză. Jonny a fost foarte încântat de modelul Kawasaki ZX-10R și se pare că trecerea în ograda „verzilor” i-a dat riderului nord-irlandez suflul de care avea nevoie pentru a-și da măsura valorii.

În 2016, Rea pare să-și continue dominația afișată atât de clar în 2015, doar că de data aceasta echipa Ducati, prin galezul Chaz Davies, pare să opună o rezistență mai acerbă. Chiar și așa, Rea conduce detașat în clasamentul piloților și o cursă proastă pentru el poate fi considerată una în care termină pe ultima treaptă a podiumului.

Până acum Rea are la activ 19 victorii pe Kawasaki și un avantaj de 35 de puncte în clasament. Jonny ar putea să devină primul rider cu titluri mondiale consecutive în Superbike de la Carl Fogarty încoace.

Încă nu se știe cine va fi colegul lui Rea începând de anul viitor. Există unele zvonuri conform cărora Tom Sykes se va despărți de KRT în 2017. Se pare că englezul este nemulțumit de felul în care s-au gestionat lucrurile în echipă și nu se simte tratat ca un egal al lui Rea, denumind în mod ironic echipa „Team 65” (65 fiind numărul de concurs al lui Rea).

BMW

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă IN MOTION MEDIA.

Conectează-te folosind datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account