Ploaie in desert: testele MotoGP din Qatar sunt intrerupte de precipitatii!

Ultima zi de teste MotoGP in Qatar a fost anulata din ultima cauza la care s-ar fi asteptat cineva: ploaia. Si nu absenta ei, cum ati crede, avand in vedere ca circuitul Losail se afla in mijlocul desertului, ci din cauza averselor cazute pe circuit.

CAOXuLpU0AAjdor

Marc Marquez, pe pista uda de la Doha

Bridgestone nu adusese pneuri de ploaie din motive evidente (cine se asteapta la ploi in Qatar?), dar si din unele mai putin evidente: pe nocturna, rularea pe ploaie este interzisa, caci, din cauza reflectoarelor si peliculei de apa de pe asfalt, se creeaza reflexii periculoase si riderii nu pot vedea bine.

Astfel, testele se incheie cu rezultatele din ziua a doua, cand, dupa cum v-am spus, pilotii Ducati, in saua noului GP15, au dominat autoritar ostilitatile, Marc Marquez fiind singurul adversar care a putut tine pasul cu cei doi Andrea.

pioggia-qatar

Gurile rele spun ca bolizii Ducati sunt oricum avantajati de regulament (rezervor de 24 de litri in loc de 20, guma supersoft, 12 motoare care pot evolua in loc de 5 „fixe”) si ca cei doi rideri italieni nu sunt chiar atat de buni, altfel ar folosi mai bine aceste avantaje si ar fi in mod clar mai rapizi decat adversarii. Dar cei care spun asta uita ca riderii Ducati au realizat timpii din primele doua zile cu pneul de compozitie mai dura, de obicei motocicletele Ducati au rezervor de 22 de litri, tocmai pentru a anticipa momentul in care vor fi obligati la acest lucru (dupa trei locuri trei, doua locuri doi sau o victorie pe asfalt uscat). Si „Desmodovi” (cum se autointituleaza Dovizioso pe spatele combinezonului) si Iannone se arata foarte competitivi cu o motocicleta care este inca in curs de dezvoltare.

dovizioso

Dovizioso la boxele echipei

Testele oficiale MotoGP s-au incheiat odata cu apoteotica ploaie din desert. Prima etapa de MotoGP va avea loc chiar in Qatar, pe 29 martie, si nu trebuie ratata.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account