Rossi câștigă o cursă disputată la Barcelona, apoi îi strânge mâna lui Marquez

Cursa de MotoGP disputată ieri pe circuitul Montmelo de lângă Barcelona ne-a rezervat destul de multe surprize. Jorge Lorenzo, unul dintre favoriții la victorie, a pierdut teren de la început, apoi a fost scos din cursă de Andrea Iannone. Victoria i-a revenit lui Valentino Rossi, după o luptă spectaculoasă cu Marc Marquez.

622547

Marc Marquez a plecat din pole-position, dar Jorge Lorenzo a luat cel mai bun start și s-a instalat imediat la conducerea cursei. Rossi, după un start decent, a pierdut mult în primul viraj, ajungând la un moment dat pe poziția a opta. Lorenzo a pierdut teren destul de repede, însă, ajungând pe locul cinci, în fața lui Andrea Iannone. Această poziționare avea să-i fie fatală lui Lorenzo, căci Iannone a ratat o perioadă de frânare, a încercat să-i ia interiorul campionului en-titre, dar n-a putut încetini suficient și l-a lovit pe Lorenzo, scoțându-l din joc. Ambii piloți păreau OK după căzătură, dar Lorenzo, evident, spumega de furie.

Rossi a reușit să recupereze loc după loc și, în ultima treime a cursei, l-a depășit pe Marquez, trecând la conducere. A urmat un duel fascinant între cei doi, dar desfășurat în limitele sportivității. Pe final, Rossi l-a depășit pentru o ultimă dată pe spaniol și s-a distanțat ușor, cu două tururi rămase de parcurs, ajutat și de o ușoară greșeală a lui Marquez. Astfel, Doctorul obține încă o victorie și se apropie la 22 de puncte de liderul clasamentului general (Marquez) și la 12 puncte de coechipierul său. Foarte interesant a fost faptul că, în parcul închis, Rossi i-a întins mâna lui Marquez, felicitându-l pentru cursă, iar acesta i-a întors gestul, zâmbitor. Cei doi au mai schimbat câteva cuvinte pe podium. Se pare că, ușor-ușor, atmosfera începe să se dezghețe între cei doi mari rivali. Poate această relaxare a venit și ca urmare a tragicului incident în care Luis Salom și-a pierdut viața. Toți trei riderii de pe podium au purtat tricouri inscripționate cu un mesaj în memoria tânărului Salom.

Dani Pedrosa a reușit să termine în fața lui Vinales, care făcea manevre de depășire foarte agresive la începutul cursei, dar ieșea larg de fiecare dată și pierdea din nou poziția. Astfel, ultima treaptă a podiumului i-a revenit lui Pedrosa, urmat de Vinales, Pol Espargaro, Crutchlow și Dovizioso.

Iată clasamentul final complet:

motogp-1

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account