Acest GSX-R750 SRAD este noua motocicletă de curse a Team Classic Suzuki

Team Classic Suzuki este una dintre cele mai importante echipe de curse pentru motociclete clasice din Europa.

Operată de Suzuki Marea Britanie și de câteva entități independente, echipa se bucură de sprijinul programului Suzuki Vintage Parts și, de ani buni deja, are un răsunător succes cu motocicletele preparate. Nu în ultimul rând, britanicii au acces și la o listă de piloți foarte experimentați, așa cum sunt Michael Dunlop, Guy Murtin, John Reynolds sau Danny Web.

Cel mai nou proiect al britanicilor este acest Suzuki GSX-R750 SRAD din 1996, pe care l-au pregătit pentru a alerga în competițiile internaționale de profil. Baza de pornire a fost o motocicletă de uzină Suzuki, care, în prima ei tinerețe participa la cursele de anduranță și care iată, începe un nou capitol, în cursele dedicate motocicletelor clasice.

Suzuki GSX-R750 SRAD a fost motocicleta pe care toată lumea și-o dorea la jumătatea anilor 90, Inițialele SRAD provin de la Suzuki Ram Air Direct, motorul fiind „hrănit” cu aer direct în airbox, ceea ce explică nările de pe carenajul față dar și tuburile de admise care treceau fix pe sub nasul pilotului. Cvadricilindrul aproape urla la 13.000 rpm, producând 126 de cai putere, la fel ca și o Honda Fireblade, însă GSX-R750SRAD cântărea doar 179 de kilograme, mai puțin decât motocicletele de 600 cmc ale epocii. GSX-R 750SRAD a concurat în World Superbike și în BSB, silueta sa, accentuată de șaua “bulbucată”,  fiind una inconfundabilă.

Revenind la acest GXR-R750 SRAD, schema sa de culoare este inspirată de RGV-ul 500 GP pilotat de Kevin Schwantz, motocicleta primind un ambreiaj uscat tip slipper, de uzină, un carter cu montaj offset din magneziu, o cutie de viteze cu rapoarte apropiate dar și o evacuare Yoshimura, tot de uzină. La capitolul suspensii, acestea sunt opera celor de la K-Tech, bascula montată fiind mai lungă, pentru mai multă stabilitate. Linia de frânare provine de la Earls, etrierele sunt Brembo, iar jantele OZ, cu greutate redusă, sunt încălțate cu gume Dunlop.

Team Classic Suzuki a produs “in house” jugul triplu al furcii, scărițele, jambele furcii și carenajul din kevlar, care este prins laolaltă cu elemente de fixare din titan, oferite de RaceFasteners. Acest SRAD va înlocui motocicletele Suzuki XR69 F1, cu care Michael Dunlop a câștigat Isle of Man Classic TT în 2013 și 2015. Multiplul câștigător al Isle of Man TT se află deja cu Cartagena cu GSX-R750 SRAD pentru teste pe circuit.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account