Scottoiler – produse pentru viață lungă

Desigur, ne referim la viața lungă a motocicletei sau a componentelor ei. Poate ceva mai puțin cunoscută în România, marca Scottoiler are o tradiție îndelungată în ceea ce privește produsele de întreținere destinate vehiculelor pe două roți.

Scottoiler nu este o marcă obișnuită de produse de întreținere. Compania a apărut ca urmare a pasiunii și obsesiei unui singur om, Fraser Scott, la finalul anilor ’70 și începutul anilor ’80. Fraser Scott, un tânăr motociclist din Glasgow, avea un Suzuki de 750 al cărui lanț se uza mereu înainte de vreme și care era foarte scump de schimbat (la acea motocicletă trebuia dată jos bascula pentru a scoate lanțul). Atunci inventivul scoțian a creat un sistem automat de ungere a lanțului, care a constatat că funcționa de minune și prelungea enorm durata de viață a kitului de lanț. A petrecut următorii ani rafinând produsul, apoi l-a produs în serie și, după un început dificil, a devenit din ce în ce mai cunoscut și s-a extins la nivel mondial cu a sa companie, botezată după numele său – Scottoiler.

Iată trei produse foarte interesante din gama Scottoiler, mai ales pentru riderii care fac kilometri serioși.

Scottoiler FS 365

FS 365 este un spray de protecție împotriva coroziunii, ideal pentru acest început de toamnă. Având în vedere că subsemnatul se numără printre cei care merg pe două roți tot timpul anului, atâta timp cât nu este zăpadă pe asfalt, sunt foarte hotărât să-i contactez pe cei de la Motoboom pentru acest produs. Ultimele două ierni au adus destul de multă rugină în partea de jos a motocicletei, probabil de la sarea și soluțiile care se împrăștie pe drum.

Sprayul FS 365 este destinat a se folosi după fiecare spălare a motocicletei, pe orice tip de suprafață (metal, plastic, cauciuc etc.). Trebuie evitate discurile de frână, etrierele și pneurile, dar, dacă dai din greșeală și pe acolo, nu e stres, căci stratul de FS 365 se poate îndepărta ușor, cu apă.

Odată aplicat, stratul de FS 365 asigură protecție împotriva coroziunii și oxidării, plus că va face mult mai ușoară următoarea spălare a motocicletei. Există și în varianta unui recipient de 5 litri, la Motoboom.

 

Sistem de lubrifiere automată a lanțului Scottoiler vSystem

vSystem este unul dintre cele mai simple și mai accesibile produse de la Scottoiler. Cum funcționează? Simplu: odată montat, vSystem unge automat lanțul motocicletei tale, atâta timp cât este motorul pornit, folosind vacuumul creat de motor. Asta nu înseamnă că fură vreun cal din puterea motorului. Este ușor de montat, pentru majoritatea modelelor de motocicletă fiind nevoie de o oră – două pentru montaj. Kitul care costă 139 de euro la Motoboom include toate piesele necesare pentru mai multe soluții posibile de montaj, plus o sticlă de lubrifiant care ar trebui să ajungă cam 8.000 km. Astfel, lanțul tău va fi mereu lubrifiat corect și nu va mai trebui să ai această grijă periodică. În plus, fiind mereu bine uns, kitul de lanț va ține mai mult.

 

Sistem de lubrifiere automată a lanțului Scottoiler eSystem

eSystem este vârful de gamă al celor de la Scottoiler, fiind votat Produsul Anului de MCN. Conform companiei britanice, eSystem este cel mai avansat sistem de întreținere a lanțului pe care l-au dezvoltat vreodată.

Cum funcționează? Practic, este un sistem de ungere automată acționat electronic, care necesită doar puțin curent de la bateria motocicletei pentru a funcționa. Se poate instala pe majoritatea motocicletelor în mai puțin de o oră – un record pentru acest timp de sistem. Asta pentru că nu necesită decât conexiunea la baterie, nu și la vitezometru sau la alte elemente electrice sau electronice ale motocicletei. eSystem permite riderului flexibilitate maximă în ceea ce privește fluxul de ulei către lanț, iar reglajele se pot face printr-o singură atingere.

eSystem simte vibrațiile și mișcarea prin intermediul unui accelerometru cu trei axe, folosind tehnologie împrumutată din MotoGP. Va ști când motorul este pornit, apoi, odată pusă motocicleta în mișcare, senzorul va monitoriza vibrațiile motorului și va acționa modul de ungere al sistemului. Sistemul afișează informațiile pe un mic ecran care se montează pe jugul superior al motocicletei. Astfel, riderul poate vedea modul de ungere, debitul de curgere a uleiului, temperatura în grade Celsius și nivelul uleiului din rezervor, plus valorile înregistrate de accelerometru, în „G”. Astfel, lanțul este mereu uns conform preferințelor riderului, care are la dispoziție și niște informații interesante. Scottoiler eSystem costă 299 de euro la Motoboom.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account