BMW prezintă noul R 1250 RT cu pilot automat adaptiv

BMW a înnoit serios tourerul din gama boxer, R 1250 RT. Motocicleta arată altfel și are dotări de top, inclusiv un nou pilot automat adaptiv cu radar și un display TFT enorm.

RT este un nume care există în gama BMW de peste 40 de ani și cel mai recent model primește un update semnificativ care îl face unul dintre cele mai bine dotate tourere ale momentului. Odată cu noul RT, BMW a devenit al doilea producător care lansează un model cu pilot automat adaptiv cu radar.

Noul RT are același motor boxer care dezvoltă 136 CP și 143 Nm, dar propulsorul respectă acum normele Euro 5. Și ciclistica este neschimbată.

În rest, însă, se schimbă foarte multe lucruri. Cele mai importante sunt dotările tehnologice, care includ antemenționatul pilot automat cu radar, care adaptează viteza motocicletei automat în funcție de distanța față de vehiculul din față. Radarul poate detecta vehicule de până la 120 de metri distanță în față și poate ține viteza lor, folosind accelerația și frâna pentru a modula viteza. Există trei setări de distanță și sistemul funcționează între 30 și 160 km/h. Sistemul funcționează și în viraje, unde ia în considerare unghiul de înclinare al motocicletei pentru a aplica accelerația și frâna mai fin.

O altă schimbare importantă o constituie noul far cu LED, care include, opțional, un „cornering light” – un far care luminează interiorul virajelor atunci când motocicleta se înclină, la fel ca la fratele mai mare K 1600 GT. Tot ca la fratele hexacilindric, farul este de fapt un sistem care înclină becurile pentru fază scurtă, nu un sistem mai simplu, cu leduri care se aprind la interiorul virajului, cum este cazul la majoritatea sistemelor de acest fel.

Toate noile gadget-uri sunt controlate printr-un nou display TFT imens, de 10,2 inci, care are sistem de navigație integrat și conectivitate Bluetooth cu telefonul. Opțional, există noul Sistem Audio 2.0, mai avansat, și un torpedou special pentru telefon, care se închide cu închiderea centralizată a motocicletei și are încărcare wireless, port USB și ventilator.

La exterior, noul RT se distinge prin farurile redesenate cu LED, carena frontală cu o formă diferită, mai dinamică și noua aripă față. Există patru modele, unul „Basic” alb, varianta „Style Elegance” maroniu metalizat, „Style Sport”, albastru sau „Option 719” alb metalizat cu elemente grafice complexe.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account