Custom: Ignite Straight Six – doua BMW K 1600 GTL foarte improbabile

Customizatorilor japonezi nu le lipseste imaginatia, asta e sigur. BMW Motorrad Japonia a inceput un nou proiect, dupa R NineT Custom Project (in care cinci customizatori japonezi au conceput creatii diferite bazate pe roadsterul retro bavarez). Noul proiect, denumit Ignite Straight Six, a fost unul mult mai aventuros, caci artistii niponi au avut de interpretat variatii pe tema BMW K 1600 GTL.

[wzslider]

Nu multi s-ar gandi sa aleaga un astfel de super-tourer drept baza pentru un proiect custom, nu in ultimul rand pentru ca sub metrii patrati de carene se ascund probabil o gramada de actuatoare, unitati electronice si cablaje, astfel incat un astfel de proiect necesita foarte multa munca.

Dar nebunia creatorilor japonezi nu are limite, asa cum au demonstrat specialistii de la Hot Dock Custom Cycles si Ken´s Factory, cele doua ateliere angajate in proiectul Ignite Straight Six.

Kenji Kawahita, de la Hot Dock Custom Cycles, a creat motocicleta denumita Jagganate – pronuntia japoneza a cuvantului englez Juggernaut, derivat la randul sau din sanscrita si insemnand o forta de neoprit.

bmw-ignite-straight-six-juggernaut-jagannate-01

Jagganate este un custom  postapocaliptic, ale carui suprastructuri au fost realizate in intregime din aluminiu, modificarile la partea tehnica limitandu-se la o evacuare diferita. Este remarcabil efectul de uzura dat cadrului si motorului, care ii dau ansamblului un aer militar.

Interpretarea lui Kenji Nagai (Ken’s Factory) a fost complet diferita, acesta transformand GTL-ul intr-un dragster minimalist si fascinant. Pe langa suprastructurile reduse la esenta si bascula alungita, motocicleta se remarca prin doua jante imense, de 20 de inch, care schimba in mod radical proportiile vehiculului, facandu-l sa para foarte jos. Si in acest caz, suprastructurile au fost realizate in intregime din aluminiu.

bmw-ignite-straight-six-ken-01

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account