Max Verstappen se ia la întrecere cu Franky Zorn, campionul european de ice-speedway

Red Bull nu dezamăgește niciodată la capitolul cascadorii mediatice.

Ultima realizare a gigantului austriac poate fi urmărită în acest videoclip, în care Max Vestappen, campionul mondial en-titre la Formula 1 se duelează pe un circuit de gheață cu Franky Zorn, campionul european Ice Racing.

Acțiunea se desfășoară pe un circuit pregătit pe aeroportul din Zell Am See, cei doi piloți dând dovadă de un control uluitor al „bolizilor”, un termen care credem că în acest context este corect folosit. Franky Zorn nu este vreun tinerel, e un mecanic austriac de 52 de ani, printre puținii care au reușit să ofere replica rușilor în acest sport pe care „tovarășii” îl domină autoritar. Deși 170 de țepușe se găsesc montate pe fiecare cauciuc al motocicletei sale, Zorn nu are nici o reținere în a-l „face” pe interior pe Max, care, dacă ne permitem să fim puțin răutăcioși, trebuie să se abțină probabil din greu pentru a nu riposta. Este totuși vorba despre o „prietenească” menită să uluiască muritorii de rând.

Foarte interesante sunt și vorbele lui Max, care se pregătește pentru a-și apăra titlu într-un context cu totul nou, monoposturile F1 trecând prin modificări majore pentru acest sezon, o altă piatră de hotar în istoria acestui sport.

A fost prima mea ieșire cu un monopost  pe gheață și am așteptat-o cu nerăbdare. A fost foarte interesant, foarte aluncecos, trebuie să fii foarte atent. Totul e foarte rece, inclusiv frânele, iar aceste mașini în mod clar nu au fost proiectate să fie pilotate pe gheață, ceea ce face ca lucrurile să fie foarte dificile. Dar a fost și foarte distractiv”.

Acum așteptăm ceva similar și din partea lui Lewis Hamilton.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account