Situația se complică pentru Marc Marquez. Ar putea fi nevoie de a patra operație!

Problemele par să nu se termine pentru Marc Marquez în acest sfârșit de an. Campionul spaniol are o infecție la locul operat și s-ar putea să trebuiască să se opereze din nou.

Un comunicat scurt din partea HRC confirmă că „situația clinică post-operatorie a lui Marc Marquez a fost considerată satisfăcătoare de către echipa sa medicală de la Spitalul Ruber Internacional din Madrid. Dar culturile obținute în timpul operației au conformat că exista o infecție la nivelul fracturii, ceea ce înseamnă că Marquez va trebui să facă un tratament specific cu antibiotice în săptămânile care urmează.”

Astfel, Marc Marquez rămâne internat în spitalul din Madrid pentru încă câteva zile, antibioticele fiindu-i administrate intravenos deocamdată.

Angel Villamor, directorul clinicii iQtra din Madrid, un chirurg care a operat mulți piloți din MotoGP și din Superbike, a declarat pentru cotidianul spaniol AS că „dacă infecția nu se vindecă rapid, ar trebui să fie operat pentru a patra oară.”

Specialistul spaniol, ultimul care l-a consultat pe Marquez înainte de internarea acestuia la spitalul Ruber Internacional pentru operație, a explicat că infecția cu care se luptă campionul din Cervera este foarte serioasă și că ar putea da peste cap toate planurile echipei medicale care l-a operat. Villamor explică: „Microbul este instalat pe os, care este un țesut cu foarte puține vase sanguine, așa că metodele noastre de tratament ajung greu acolo, de exemplu antibioticele folosite pentru a combate infecția. Este posibil, ceea ce ne dorim toți, ca sistemul imunitar al lui Marc, ajutat de antibiotice, să învingă infecția, rezolvând problema în câteva zile. Dar, dacă nu va fi cazul, va trebui să revină în sala de operație.” Infecțiile osoase sunt foarte greu de combătut, conform doctorului madrilen, dar este de dorit să se rezolve fără operație, căci o încă o intervenție la nivelul membrului care fost „deschis” deja de trei ori în mai puțin de un an.

„Dacă lucrurile nu vor merge cum sperăm toți să meargă”, spune Villamor, „medicii nu vor avea altă opțiune decât să revină în sala de operație pentru a îndepărta placa aplicată la ultima operație și să aplice un fixator extern (soluție sugerată deja de Dr. Costa). Fixatoarele externe stabilizează fractura, dar fără să atingă zona propriu-zisă a fracturii, fiind fixate pe os, mai departe de zona respectivă.”

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account