Tarran Mackenzie câștigă titlul British Superbike, la 25 de ani după performanța identică a tatălui său!

Așchia nu sare departe de trunchi!

Alături de echipa McAMS Yamaha, Tarran “Taz” Mackenzie este noul campion British Superbike, după ce a câștigat toate cele trei curse din etapa finală a competiției, desfășurată în weekend-ul trecut, la Brands Hatch.

Astrele s-au aliniat pentru tânărul pilot britanic, dar și pentru Yamaha. Taz are 25 de ani, o vârstă la care îndrăzneala începe să se îmbine armonios cu experiența și a reușit această performanță exact la 25 de ani după ce tatăl său, Niall Mackenzie, câștiga în BSB, tot alături de Yamaha.

Tarran Mackenzie a început să concureze în 2012 și mai deține un titlu, cel de campion British Supersport, obținut în 2016. “Au fost cinci ani incredibili pentru mine, iar timpul, banii și eforturile depuse de McAMS Yamaha pur și simplu nu au termen de comparație”, spune Taz. Și, pentru a-i permite parcă să își mențină nivelul de concentrare până la „Showdown”, nimeni  nu a adus în discuție performanța pe care era pe cale să o obțină.

În acest sezon, în premieră, pentru fiecare dintre ultimele trei runde – acestea alcătuiesc „Showdown”-ul, s-au desfășurat câte 3 curse, iar numărul de „Title Fighters” calificați în urma a ceea ce se cheamă „Main Season”, a fost crescut la 8 de la 6, cum se proceda anterior. Rivalitatea și spectacolul au fost așadar la cote maxime, dar și Tarran Mackenzie a rămas constant de-a lungul întregului sezon. Ba chiar, înainte de Brands Hatch, el a reușit să transforme un deficit de 30 de puncte față de colegul său de echipă, Jason O’Halloran, într-un avantaj de 10 puncte. Cheia performanței lui Mackenzie a fost victoria din cursa a doua, obținută la doar 0,087 secunde în fața lui Tommy Bridewell! Iar de aici, a urmat și victoria din cursa trei, pentru care lupta a fost dusă până în ultimul viraj!

„Tatăl meu a câștigat prima ediție modernă a BSB atunci când încă nu aveam nici măcar un an. Să fac același lucru după 25 de ani, tot pe o motocicletă Yamaha, este pur și simplu incredibil”, mărturisea Tarran Mackenzie.

O familie de raceri: Taylor, fratele lui Tarran, a câștigat în 2016 titlul de campion național al Marii Britanii la clasa Superstock.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account