Dovi, în direct pe Sky TV: “Superbike? Prefer mai degrabă motocrosul.”

După Valentino Rossi, a fost rândul lui Andrea Dovizioso să facă un interviu în direct de acasă pentru emisiunea Casa Sky Sport. Dovi vorbește deschis și relaxat despre cariera lui, despre ce îl motivează și despre ce planuri are.

Interviul în direct de acasă pentru Sky a inclus foarte multe întrebări de la spectatori. Una dintre primele întrebări (și una dintre cele mai interesante) – „Cine ar fi câștigat în Qatar, dacă se ținea cursa?”

Dovi răspunde: „Dacă citești ce a apărut prin presă, vreo șase sau șapte piloți ar fi putut învinge. Nu știu, poate noi aveam șanse mari, dar e greu de spus cu certitudine. Testele din Qatar nu au fost neapărat concludente în această direcție, mulți le-au folosit mai degrabă pentru a sorta componente noi…”

 

Ce sfat i-ai da unui puști care vrea să devină pilot?

„Trebuie mai întâi să-și dea seama dacă e cu adevărat pasionat. Apoi poate deveni pilot de un anumit nivel, dar trebuie multă pasiune pentru a ajunge sus. Pentru a ajunge în MotoGP, drumul e foarte lung, sunt foarte multe dificultăți pe care trebuie să le trăiești și să le depășești.”

 

Îți amintești emoțiile primei victorii?

„Depinde despre ce vorbim. În Motomondial? Era 2004 și m-am luptat cu Locatelli, aveam deja două locuri doi la activ, dar emoția primei victorii, mai ales atunci, pe moment, e foarte puternică. Dacă vorbim despre prima la modul absolut, am început să alerg cu prietenii, la șase ani, cu minimoto. Deci nu îmi mai amintesc prima victorie.”

Unui tip ca tine, căruia îi place atât de mult să se dea cu motocicleta de motocros, îi este greu în aceste momente?

„Da, e greu, dar există oameni care suferă cu adevărat. Deci nu se compară cu ce greutăți trăiesc alții, dar observ că nu reușesc să mă solicit, că obosesc în felul în care îmi place mie. Pot să mă antrenez în sală, dar pe motocicletă e altfel…”

Un spectator anonim îl întreabă: „Facem un pariu? Dacă câștigi titlul, îmi trimiți casca ta, dacă îl pierzi, ți-o trimit eu pe a mea.” Andrea râde copios. „Știm povestea lui Biaggi, care mergea în cursă cu aceeași pereche de chiloți (spălându-i între etape, desigur); Dovi, tu ai un ritual, o superstiție?”

„Foarte puține. Mi-am impus să nu mă agăț prea tare de chestiile astea, ca să nu am scuze dacă pierd. Unii cred, unii nu, dar eu mă țin departe de genul ăsta de lucruri, ca să nu mă condiționeze. Dar, din obișnuință, mă încalț mai întâi cu cizma stângă, îmi pun înainte mănușa stângă, dar asta am făcut dintotdeauna… Și să merg la toaletă imediat înainte de start nu e un ritual, e necesitate. M-am obișnuit să beau trei litri de lichid de când mă trezesc până la startul cursei…”

 

Suzuki și Yamaha s-au apropiat de top, dacă ne luăm după teste. Vor fi, se pare, mai mulți piloți capabili să lupte pentru victorie. Este un lucru favorabil pentru tine?

„Când sunt mulți care se luptă în față ai un avantaj doar dacă ai ceva în plus și atunci mulți piloți pot să se bage între tine și rivalul direct. Dacă nu, e ceva negativ: mai mulți piloți care pot termina în fața ta dacă nu mergi bine… Anul trecut, până la jumătatea sezonului, mă luptam cu Marc și cu Rins, dar, de la jumătatea sezonului încolo, piloții Yamaha au progresat și au intrat și ei în luptă. Acum există cel puțin patru piloți în plus care pot câștiga curse și poate și campionatul.”

 

Simone, în vârstă de opt ani, îl întreabă: Poți câștiga titlul mondial?

„Sigur că da, dar este greu. Anul trecut Marquez nu ne-a dat șansa să încercăm; niciunuia dintre noi. Dar totul este posibil, s-a terminat sezonul în care a dominat Marquez; el poate câștiga încă unul, dar pot câștiga și alți patru piloți, este vorba și de partea tehnică, se pot întâmpla atât de multe lucruri… Dacă ești hotărât, poți face ca lucrurile să meargă bine pentru tine. Dar doar dacă lucrezi în direcția bună.”

 

Motocrosul e pasiune și MotoGP e profesie?

„E o poveste lungă: sunt pilot profesionist de mulți ani, dar hobby-urile rămân. Totul se schimbă în timp și MotoGP-ul devine din ce în ce mai dificil, până în punctul în care mulți piloți renunță. Motocrosul este antrenamentul meu, și pentru cardio și pentru ore pe motocicletă. Te ajută în foarte multe privințe, chiar dacă există riscuri.”

Poți avea un viitor în cursele pe patru roți? Ai mers tare și acolo…

 „În viitor mi-ar plăcea să încerc diferite categorii și să am parte de noi experiențe cu mașini de competiție. Raliul și rallycross-ul se aseamănă cu motociclismul, ca senzație. Am avut o experiență frumoasă cu DTM-ul la Misano, o cursă adevărată, grea, dar m-am distrat foarte mult.”

Ți-ar plăcea să alergi cândva în Superbike, poate chiar cu Ducati?

„Nu e în program. Încă nu știu cât voi mai alerga în MotoGP. Dar eu sunt obișnuit să concurez cu prototipuri și Superbike-ul e diferit. E posibil să încerc vreodată, dar, cât timp ești competitiv în MotoGP, nu prea îți vine să mergi în direcția Superbike. Am mai multe planuri de viitor, dar se leagă mai mult de motocros…”

 

Cum s-a dezvoltat motocicleta Ducati în ultimii ani și care a fost punctul de cotitură?

„Când ești la nivelul acesta, este doar o problemă de punere la punct a detaliilor, nu de măsuri revoluționare. Știm bine care sunt plusurile și minusurile noastre. Acum câțiva ani, distanța față de cei din față era mare, acum suntem aproape, suntem foarte buni în anumite privințe, pe accelerație și în alte puncte, dar în unele privințe nu am găsit soluții pentru limitele noastre. E normal: o motocicletă care câștigă undeva, pierde altundeva, dar lucrăm de mulți ani la asta, ne îmbunătățim treptat; cert e că nu e ușor deloc.”

 

Ce îți rezervă viitorul?

„Cine știe dacă vom putea să ne deplasăm și să începem campionatul anul acesta, cu siguranță nu se va întâmpla foarte curând… Motocicleta de MotoGP a viitorului? Sper să nu fie electrică. Cât despre viitorul meu, nu știu, nu am făcut alegeri concrete deocamdată, vom vedea…”

 

Te-a surprins contractul pe patru ani al lui Marc Marquez?

„Foarte, foarte mult, nu m-aș fi așteptat niciodată la așa ceva. Dar sigur sunt lucruri din culise pe care nu le știm. Mai degrabă m-aș fi așteptat să accepte provocarea cu altă motocicletă, dar, când un pilot domină în felul în care a făcut-o el, poate să facă orice vrea…”

MotoGP, pe www.motobikes.ro, cu sprijinul Motul România.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account