Tom Cruise realizează cea mai spectaculoasă cascadorie din istoria cinematografiei!

 

Zău dacă atunci când am scris despre săritura lui Tom Pagès am fost atât de impresionat. Să spun și de ce: 

sursa foto: jalopnik, screenshot Paramount Pictures, via YouTube,

Tom Cruise este un actor de la Hollywood care își face singur cascadoriile. Ok, orice copil știe asta și mai știm și că a pilotat de la P-51 Mustang, avionulul de vânătoare din Al Doilea Război Mondial la Aero L-39, avion de antrenament avansat, cu reacție. Plus niscaiva elicoptere.

Dar, totuși, după cum am mai dezbătut noi aici, una e să zbori avioane și alta e să sari în gol cu motocicleta, de pe o rampă montată cu greu deasupra unui fiord din Norvegia, iar apoi să continui acțiunea în regim BASE jump. Care se desfășoară într-un soi de semi-căldare plină de un aer cețos. Și să faci asta la 60 de ani. Îți stă mintea în loc.

Sub nici o formă nu vreau să bagatelizez ce a făcut Tom Pagès. Mai ales că el a dat un Double Front Flip. Dar, parcă văzându-i isparava nu îți stă chiar așa mintea în loc, pentru că francezul este atlet FMX, are un titlu Red Bull X Fighters și a inventat practic un stil unic în această disciplină.

Dar, după cum se poate urmări în videoclipul postat acum câteva zile de Paramount Pictures pe YouTube, de mic copil, Tom Cruise își dorea să sară cu motocicleta de pe o stânca și apoi să tragă de mânerul unei parașute. Iar când vedeta își pune ceva în cap… iese un proiect de toată frumusețea, care mai și dă de lucru la o grămadă de oameni!

Iată că ocazia s-a ivit odată cu al șaptelea film din seria Mission Impossible, Dead Reckoning Part One, care va fi lansat în iulie 2023. Tom Cruise a început filmarea cu cea mai terifiantă scenă, caracterizată drept cea mai dificilă cascadorie din istoria cinematografiei. Aceasta s-a filmat în Norvegia, la Hellesylt, în septembrie 2020, dar în acel moment nu s-a făcut prea mare tam-tam.

 

sursa foto: carandbike

Merită urmărit cum s-a antrenat Tom Cruise pe circuitul de motocross, filmarea menționând 13.000 de sărituri pentru ca actorul să îți însușească tehnica la perfecție. De altfel, dacă îmi aduc de ce vedeam la cursele autohtone de MX și compar cu lungile table tops pe care le dă Tom Cruise, cred că actorul s-ar bucura în mod clar de succes. Și ar avea șanse serioase la un podium balcanic în categoria Veterani. Vorbim de trambuline de 30 de metri totuși!

Ca referință, eu am dat aproximativ 20 de metri pe circuitul de la Lupeni, după care a venit Criza din 2009 și cariera mea în MX s-a încheiat. (Aceasta propoziție este un pamflet).

Revenind la Tom Cruise, acesta a mai „băgat” și un an de antrenamente pentru săriturile BASE. Proiectul a fost atât de bine pus la punct – insist să vezi tot videoclipul ! – încât Tom Cruise a executat săritura de șase ori în aceeași zi!

Ce poți să mai spun decât că am să intru pe Netflix și sper să găsesc toate filmele din seria Mission Impossible pentru a le termina în 2022!

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account