E oficial: Fabio Quartararo îi va lua locul lui Rossi în echipa de uzină Yamaha în 2021!

După comunicatul de ieri, în care se anunța că Vinales va continua cu Yamaha în 2021 și 2022, astăzi japonezii au dat publicității două noi comunicate, conform cărora Quartararo îi va lua locul Doctorului în echipa de uzină din 2021, iar Vale va avea timp să se decidă până la jumătatea anului referitor la viitorul său în Motomondial.

Cel mai agitat sezon în materie de negocieri de contracte a început în forță: ieri, Vinales anunța că a semnat cu Yamaha pe încă doi ani, asta deși nu avea niciun fel de grabă și era curtat de Ducati și de Suzuki. Spaniolul a vrut însă un sezon 2020 fără grija contractului pe anii următori, astfel încât să se poată concentra completpe lupta pentru titlu.

Astăzi, Yamaha a comunicat că a semnat cu Fabio Quartararo tot pe doi ani, pentru sezoanele 2021 și 2022. Toată lumea se întreba ieri ce se va întâmpla cu al doilea loc din echipa de uzină, dacă Valentino s-ar decide că vrea să continue și în 2021. Ei bine, deja am aflat, deși Doctorul n-a decis încă.

Majoritatea teoriilor spuneau exact asta: dacă va dori să continue, locul lui Rossi este rezervat în echipa Petronas pentru sezonul viitor, dar Yamaha îl va lua pe Quartararo alături de Vinales, pentru că aceștia reprezintă viitorul și au cele mai bune șanse să lupte pentru victorii de cursă și, eventual, pentru titluri. Yamaha trebuia să se miște repede, pentru că Fabio era foarte căutat și riscau să-l piardă.

Un al doilea comunicat se referă la Valentino Rossi: exact cum ne așteptam, Yamaha vrea să îl susțină în continuare pe Doctor, dacă acesta va dori să alerge încă un sezon. Dar va lua decizia undeva înainte de jumătatea sezonului, în funcție de cum vor merge lucrurile până atunci. Dacă va dori să continue, producătorul din Iwata îi garantează lui Rossi o motocicletă de uzină, dar în echipa Petronas.

Așadar, faptul că locul în echipa de uzină îi va fi luat de tânărul fenomen francez nu înseamnă neapărat că Rossi se ca retrage în 2021 sau că nu va alerga cu Yamaha, ci dimpotrivă. Iată ce a avut de spus Doctorul despre situație: „Din motive dictate de piața piloților, Yamaha m-a rugat la începutul anului să iau o decizie în legătură cu viitorul meu. Cum am spus și sezonul trecut, am confirmat că nu vreau să mă grăbesc cu o decizie și că am nevoie de mai mult timp. Yamaha a procedat în consecință și a încheiat negocierile în curs. Este clar că, după ultimele schimbări pe plan tehnic și cu sosirea noului meu șef de echipă, scopul meu principal este să fiu competitiv anul acesta și să-mi continui cariera ca pilot de MotoGP și în 2021. Înainte să iau această decizie, trebuie să am niște răspunsuri pe care doar circuitele și primele câteva curse mi le pot da. Sunt bucuros că, dacă voi decide să continui, Yamaha este gata să mă susțină în toate privințele, dându-mi o motocicletă de uzină și un contract de uzină. În primele teste voi da totul ca să facem o treabă bună, împreună cu echipa și să fim gata de începutul sezonului.”

Rossi are 24 de sezoane de GP la activ și este cel mai de succes pilot Yamaha din toate timpurile, cu 56 de victorii din 243 de curse alergate cu producătorul din Iwata. Doctorul este și pilotul de Motomondial cu cea mai longevivă carieră din toate timpurile: anul acesta își începe al 25-lea sezon la cel mai înalt nivel, având 402 de starturi la activ în curse de Motomondial, dintre care 342 la clasa regină.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account