Honda face o subtilă trimitere la prima sa motocicletă electrică!

„Easter egg” este cel mai potrivit termen pentru a descrie felul în care Honda a decis să ne prezinte viitoarea sa motocicletă electrică.

Se vorbește deja de ceva timp despre planurile de electrificare ale producătorului nipon. Scuterul EM1 e a fost lansat de curând la EICMA, și, nu mai puțin de zece motociclete electrice ar urma până în 2025.

Totuși, Honda a lăsat foarte puțin să se întrevadă din procesul de dezvoltare al acestora, spre deosebire de alți producători, așa cum ar fi Kawasaki de exemplu. Poate și din cauza faptului că este cel mai mare producător de motoare cu ardere internă din lume, cu nu mai puțin de 14 milioane de unități anual. Așadar, japonezii nu ar avea motive de a se grăbi.

Dar, nu trebuie uitat nici că Honda este cel de-al cincilea producător de automobile din lume. Iar japonezii au o vastă experiență cu vehiculele alimentate cu baterii, fiind printre pionerii tehnologiei hibride, cu mașini precum Honda Insight. Așa că, foarte probabil, Honda a așteptat „furtuna perfectă”, pentru a apăsa tasta Enter în ce privește motocicletele electrice.

Și nimeni nu s-ar fi așteptat la o asemenea abordare ludică. Motocicleta electrică apare într-un colț al unei imagini randate, folosită pentru promovarea participării Honda la Rose Parade 2023. Aceasta este o paradă anuală care se desfășoară de Anul Nou, pe Bulevardul Colorado din Pasadena, Los Angeles, care include care alegorice, fanfare și trupe ecvestre.

Pentru că de 13 ani Honda este sponsor principal al evenimentului, compania va deschide parada cu un car alegoric care poartă – atenție – reprezentări ale unor vehicule cu care compania se mândrește. Acestea sunt SUV-ul electric Prologue, planificat pentru lansare în 2024, mașina de curse electrică Acura ARX-6, aeronava tip jet HondaJet Elite II, o aeronava electrică tip VTOL aflată în dezvoltare (Vertical Take Off and Landing) și, pentru a cita un comunicat de presă Honda, „o motocicletă electrică”. Suficient cât să stârnească niscaiva vâlvă prin lume!

La sfârșitul lunii august, Honda a lansat clipul „Forever Determined”. Aceasta te așează în scaunul pilotului, pentru a experimenta într-un minut, șapte decenii  în care Honda a scris istorie lansând vehicule de referință pe pământ, pe apă și în aer. Carul alegoric este tot o parte a campaniei „Forever Determined”.

Modelul aduce bine cu un CB500F care s-a combinat cu noua Hornet și a primit un capac sub rezervor, pentru a încapsula bateria și motorul electric. În rest, motocicleta electrică Honda este complet învăluită în mister, ceea ce i-a făcut pe jurnaliștii de la motorcycle.com să vină cu o teorie deșteaptă. Sau Honda a luat pentru acest car alegoric o motocicletă populară din gamă și a însărcinat designerul care face randarea să o „electrifice” din mouse sau motocicleta asta chiar există și numărătoarea inversă până la lansare tocmai să fi început.

Desigur, și noi sperăm în a doua variantă, fie și din simplul motiv că aceasta chiar arată a motocicletă și nu a vehicul experimental.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account