Miorița Racing revine în forță

Miorița Racing revine în forță

Cititorii fideli ai site-ului nostru poate își aduc aminte de mica, dar inimoasa echipă Miorița Racing, și aventurile membrilor ei în debutul lor în lumea rally-raid-ului, la Serres Rally. Ei bine, proiectul Miorița Racing revine cu forțe noi și cu planuri mari.

Ce înseamnă Miorița Racing? Un proiect de „raceri” amatori, care nu își fac iluzii că vor deveni vreodată campioni mondiali,  sau măcar județeni. Pentru noi, cei care au început proiectul și care îl continuă în acest an, înseamnă angajamentul față de noi înșine de a da ce avem mai bun, de a ne antrena susținut și de a încerca să devenim cea mai bună versiune a noastră ca piloți de moto, indiferent de disciplină.

Asta, desigur, fără să ne luăm prea în serios. Pentru că, până la urmă, ne urmărim o pasiune care înseamnă să ne învârtim în cerc pe două roți motorizate, nu vindecăm tumori pe creier.

Acum doi ani și jumătate, la Serres Rally, treceam de la agonie la extaz și înapoi de mai multe ori în fiecare zi a competiției și înțelegeam un pic mai bine ce înseamnă să participi la (și să termini) un rally-raid de o săptămână. Pe atunci, câștigătorul raliului era slovacul Stefan Svitko, cel care terminase Raliul Dakar pe locul doi cu doar opt luni în urmă. Noi eram mai la coada clasamentului, alături de rideri care cochetau cu ideea unei participări la Dakar din perspectiva de amatori. După acea experiență, aveam să câștigăm o cu totul altă înțelegere a dificultăților ridicate de un raliu precum Dakarul. Și un nou nivel de respect pentru orice rider care se antrenează ani de zile, face sacrificii și ajunge printre cei mai buni la specialitatea sa.

Și, pentru că acea senzație pe care o simți când te aliniezi la startul unei curse, mai ales după ce ți-ai făcut temele, este absolut euforică și imposibil de obținut pe alte  căi, anul acesta ne-am decis să reînviem echipa Miorița Racing și să încercăm din nou marea cu degetul, tot din postura de amatori (prea?) optimiști.

Desigur, nu va fi ușor. Colegul Andrei Dănilă și-a luat un KTM 450 EXC pe care l-a transformat într-o motocicletă de rally în toată regula și are de gând să participe la câteva curse de rally-raid în acest sezon. Ușor de zis, nu tocmai ușor de făcut. Dar, după cum spunea chiar el în relatarea de la Serres, dacă ar fi ușor n-ar mai avea sens.

Căci trebuie spus că atunci când te dedici unei activități cu toată ființa, așa cum o tot facem noi de ceva vreme, ajungi cu raționamentele la nivel de filosofie. Când te implici, te chinuiești, suferi pentru un scop, apoi, după ce-ți depășești anumite limite și temeri, reușești – senzația aceea e neprețuită. Noi asta încercăm să obținem din nou. Nu mai suntem la vârsta la care să visăm rezultate nemaipomenite, dar competiția este mai degrabă cu noi înșine decât cu adversarii din cursă.

Subsemnatul, după ani de zile în care am cochetat ocazional cu cursele pe circuit, vreau să intensific eforturile anul acesta și să particip la mai multe etape, dar luând lucrurile mai în serios. Adică cu antrenament fizic, antrenament pe motocicletă și un stil de viață mai disciplinat. Pe lângă euforia participării la curse și a eventualelor reușite, ce mă motivează este obsesia mea care s-a transformat între timp în carieră. Instructor fiind, vreau să acumulez cât mai multă experiență și cunoaștere în acest domeniu complex și riscant care este motociclismul. Asta ca să pot explica cât mai bine elevilor mei subtilitățile artei căreia m-am dedicat. În acest scop, am o Honda CBR600RR din 2009 care a văzut și zile mai bune (și la care trebuie să lucrez), câțiva prieteni de încredere care mă ajută și șase luni de antrenament fizic din ce în ce mai intens.

În aventura noastră, vom încerca să ne bucurăm cât mai mult de procesul de a deveni rideri mai buni și mai înțelepți. Pentru că destinația noastră este, de fapt, chiar acest drum lung, presărat cu obstacole, riscuri și, inevitabil, eșecuri pe care îl parcurge orice sportiv, de orice nivel și orice om care se dedică cu pasiune unui scop, oricare ar fi acela.

Vă vom ține la curent cu evoluția noastră pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Twitter și aici, pe site, unde vom documenta cât mai temeinic aventurile noastre. Să avem, cu toții, un 2019 memorabil!

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă IN MOTION MEDIA.

Conectează-te folosind datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account