15 piloți din Campionatul Mondial de Motocros rulează cu pneuri Dunlop

15 piloți din Campionatul Mondial de Motocros rulează cu pneuri Dunlop

După ce a terminat sezonul MXGP 2015 cu piloți pe locurile doi, trei și patru în campionat, producătorul Dunlop este acum mai hotărât ca oricând să intre în cursa pentru titlul MXGP 2016. Campionatul Mondial de Motocros începe în Qatar, pe circuitul de la Losail, pe 27 februarie și va avea 19 etape peste tot în lume, urmând să se încheie în septembrie în SUA.

Evgeny Bobryshev, pilotul echipei Honda Racing

Evgeny Bobryshev, unul dintre piloții echipei HRC

Echipele HRC Honda și Monster Energy Kawasaki Racing (KRT) rămân echipele partenere Dunlop. Gautier Paulin și Evgeny Bobryshev continuă să alerge pentru echipa HRC, iar Clement Desalle și Jordi Tixier pentru KRT.

24MX Honda Racing continuă să aleagă anvelopele Dunlop, avându-i ca piloți pe Ken de Dycker și Matiss Karro. Valentin Guillod continuă să alerge pe combinația sa Yamaha/Dunlop, dar se mută la categoria MXGP după ce în 2015 a fost în cursa pentru titlu la clasa MX2. Rui Goncalves și Jake Nicholls aleargă de asemenea pe anvelope Dunlop pentru Husqvarna.

Cinci piloți care aleargă pe Yamaha și KTM vor căuta să marcheze puncte importante pentru Dunlop la clasa MX2, printre aceștia numărându-se cei care în 2015 au fost pe podiumul acestei clase: Brent Van și Benoit Paturel.

Kiara Fontanesi revine în Campionatul Mondial de Motocross pentru Femei, căutând să obțină cea de-a cincea victorie consecutivă din palmares și a patra de când aleargă cu anvelope Dunlop. Italianca a schimbat motocicleta, iar în 2016 va alerga pe Honda.

gautier-paulin-in-alghero

Gautier Paulin, pilot al echipei HRC

 

În plus, din echipa Dunlop va face parte și fostul campion mondial de supermoto Eddy Seel, care va superviza operațiunile Dunlop la etape și va oferi echipelor și piloților sfaturi legate de anvelopele lor.

Gama de anvelope Dunlop pentru sezonul 2016 cuprinde trei specificații:

  • Geomax MX11 – anvelopa de nisip care a adus succesul echipelor Dunlop în cursa Motocross of Nations din 2014 de la Kegums
  • Geomax MX3S – ce va fi folosită în majoritatea etapelor și care își va redovedi versatilitatea pe o gamă de suprafețe de teren de la soft la intermediar. Anvelopa MX3S este versiunea îmbunătățită a câștigătoarei MXGP, anvelopa MX32, care are acum o gamă largă de dimensiuni disponibile comercial cu compus ‘soft’.
  • Geomax MX52 – care excelează în condiții diferite de teren de la intermediar la dur.

Anvelopele prezintă aceeași tehnologie care le-a făcut să fie favorite atât în rândul piloților profesioniști cât și amatori, și care le-a făcut să își dovedească performanța pe o gamă largă de motociclete, printre care se numără Honda, Kawasaki, Yamaha și KTM.

BMW

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă IN MOTION MEDIA.

Conectează-te folosind datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account