Mol
Mol
Mol

E aproape sigur: Rossi va alerga în 2021!

Într-un interviu online postat pe canalul de Youtube Yamaha, Rossi vorbește despre trecut și despre viitorul său în MotoGP. „Dacă mă retrag? Va trebui să iau decizia pe nevăzute.”

Valentino Rossi este mereu în centru. Dar mai ales astăzi, într-o discuție online cu Maverick Vinales și cu Matt Birt, comentator la MotoGP.com, publicată pe canalul oficial Yamaha.

„Nu mă gândeam că voi ajunge să iau decizia dacă să-mi închei cariera sau să continui încă un an în această situație. Voiam să aștept cinci sau șase curse ca să evaluez situația, dar acum va trebui să decid fără să am puncte de referință.”

Acest comentariu deja ne face să credem că va urma un anunț important în curând, și anume că Valentino Rossi va fi în grilă și în 2021. Este greu să ne imaginăm că multiplul campion mondial ar putea ieși din scenă într-un astfel de sezon înjumătățit, plin de necunoscute și care s-ar putea să nici nu înceapă, până la urmă.

Dacă mai adăugăm și ideea că MotoGP-ul ca instituție nu-și poate permite, într-un moment de mare dificultate, să piardă un om reprezentativ, treaba e ca și făcută. Carmelo Ezpeleta a spus clar zilele trecute: „Nu-l voi întreba niciodată pe Vale dacă și când va dori să se retragă. Pentru noi este un simbol.” Cuvinte spuse și de mulți piloți, precum Espargaro sau chiar Vinales, dar și de mulți alții din padoc. Singura voce care a făcut notă discordantă a fost cea a lui Lin Jarvis, care l-a rugat pe Doctor să ia o decizie cât mai curând posibil, pentru a putea planifica mai bine strategiile Yamaha.

„Știu”, a spus Rossi, „că planul pe care mi-l făcusem, să aștept cinci sau șase curse și să decid ulterior, trebuie să fie abandonat. Nu din vina cuiva, ci din cauza unei situații pe care nu puteam să o prevedem. Am schimbat șeful de echipă și alți câțiva membri ai echipei și voiam să văd cum mă simt pe motocicletă și cu noua echipă și să-mi dau seama dacă voi putea măcar să mă lupt în top cinci. Acum suntem într-un sezon care, dacă totul merge bine, tot nu va începe mai devreme de august și, dacă lucrurile merg prost, nu va mai începe deloc. Risc să fiu nevoit să decid fără puncte de referință. Dar simt că am motivația pentru a fi acolo, în față.”

Nu a formulat clar alegerea sa, dar toate indiciile duc spre varianta în care Valentino va îmbrăca culorile Team Petronas pentru 2021, cu Franco Morbidelli drept coechipier. Fabio Quartararo va prelua Yamaha echipei de uzină Monster Energy alături de Vinales, dar producătorul din Iwata îi va furniza lui Valentino în echipa satelitm o motocicletă de uzină, identică cu cele folosite de Fabio și de Maverick. Va rămâne de văzut cum se vor aranja lucrurile în echipa Petronas, știut fiind faptul că Rossi are un nucleu dur în echipa sa (oameni cu care lucrează demult și/sau pe care îi vrea neapărat alături de el) pe care va dori să-l ia cu el în noua echipă.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account