Kawasaki domină în WSBK: dublă pentru Rea la Magny-Cours, Sofuoglu campion mondial la Supersport

Se pare că 2015 a fost un an foarte bun pentru Kawasaki în competiții, căci Jonathan Rea a obținut primul său titlu mondial în WSBK pe modelul ZX-10R al echipei KRT (Kawasaki Racing Team) cu două săptămâni în urmă la Jerez, iar Kenan Sofuoglu a devenit campion mondial la Supersport pentru a patra oară alături de echipa Puccetti Racing, pe ZX-6R.

3584_R12_MagnyCours_Rea_GB34500A

Jonathan Rea în cursa a doua de la Magny-Cours, urmat de Tom Sykes și Leon Haslam

Weekendul trecut, Jonathan Rea a putut alerga fără presiune în cursele clasei Superbike în penultima etapă a sezonului, disputată pe circuitul francez de la Magny-Cours. Nord-irlandezul obținuse deja titlul mondial la etapa trecută, la Jerez. Tot atunci, cu două etape rămase de disputat din sezon, Rea a terminat primele sale două curse din 2015 în afara podiumului. Jonny a avut un an fulminant, demonstrând faptul că este un talent incredibil și că tot ce îi trebuia era o motocicletă competitivă pentru a-și arăta valoarea.

Lipsit de presiunea titlului, Jonny Rea a tras tare în ambele manșe de la Magny-Cours, deși existau unele zvonuri în padoc că va merge să-l ajute pe coechipierul său, Tom Sykes, să obțină locul al doilea în clasamentul general, acesta fiind la mare bătălie cu Chaz Davies (Ducati) și cu un dezavantaj de 20 de puncte față de galez. Dar Rea nu l-a „iertat” pe Sykes. Englezul ajunsese la conducere și încerca să se distanțeze în prima manșă, dar proaspătul campion l-a depășit și s-a distanțat, obținând o victorie aparent destul de relaxată. Rea a bisat și în a doua manșă, care, spre deosebire de prima, s-a desfășurat în condiții meteo favorabile. Chiar și așa, Sykes s-a apropiat în clasamentul general de Davies.

sofuoglu-kenan600_767FV

Kenan Sofuoglu a ajuns la patru titluri mondiale la Supersport

La Supersport, Kenan Sofuoglu a luat un start fulminant, plecat din prima linie a grilei, a reușit o depășire spectaculoasă pe la exterior în al doilea viraj și a trecut la conducere, apoi s-a distanțat vertiginos. Turcul avea nevoie de cel puțin un loc doi pentru a-și asigura titlul cu o etapă rămasă de disputat, dar sprintul său către victorie părea de neoprit. Dar cursa a fost întreruptă cu steag roșu după ce motocicleta unui competitor și-a vărsat tot lichidul de răcire și o parte din ulei pe pistă. La reluarea ostilităților, Sofuoglu n-a mai putut să plece în față de unul singur, luându-l cu el și pe americanul PJ Jacobsen, singurul său rival la titlu după ieșirea din joc a lui Jules Cluzel, accidentat la Jerez. Jacobsen s-a luptat foarte aprig și în cele din urmă l-a învins pe Sofuoglu, acesta dând semne că „lasă de la el”, având în vedere că avea nevoie doar de locul doi și nu avea rost să riște. După ce a trecut linia de sosire, Sofuoglu, vizibil emoționat, a arborat o cască specială pe care era înscris cu litere mari numele fiului său, Hamza, care a murit anul acesta la doar câteva luni, în urma unor complicații apărute după naștere. Sofuoglu este de departe cel mai galonat pilot al categoriei Supersport, cu patru titluri mondiale la activ.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account