Dakar 2018: Mani Gyenes învinge dificultățile și ajunge pe 24 la general, cu două etape înainte de final

Mani Gyenes a avut parte de o mulțime de complicații în această ediție a Raliului Dakar, dar a reușit să le depășească și acum mai are doar două etape de disputat până la finiș.

Încă de dinainte de ziua de odihnă, care a fost acum o săptămână, sătmăreanul de la Autonet Motorcycle Racing a prins o răceală zdravănă, care l-a afectat destul de mult, mai ales în zonele friguroase, cu aer rarefiat, de la altitudinile foarte mari din Bolivia.

Etapa a noua, cea de luni, a fost anulată, așa că Mani, alături de ceilalți concurenți, a avut parte de o zi de odihnă în plus, dar odihna mult-așteptată nu prea a venit, căci în acea noapte avea să doarmă doar o oră, din cauza răcelii. Marți, după etapa a zecea, Mani primea antibiotice de la centrul medical și continua în speranța că situația se va ameliora.

Apoi, în etapa a unsprezecea, miercuri, ghinionul a lovit din nou. Mani a rămas fără butonul derulatorului de roadbook pe etapa de legătură, înainte de startul specialei. Astfel, pilotul din Satu-Mare a fost nevoit să deruleze manual roadbook-ul pe tot parcursul probei speciale, una deloc ușoară, desfășurată în mare parte pe dune. Pentru cei care nu știu ce înseamnă asta, imaginați-vă că mergeți tare pe nisip, motocicleta unduiește în toate părțile, și trebuie să luați mâna stângă de pe ghidon foarte des, pentru a derula roadbook-ul. Colac peste pupăză, în aceeași etapă, după o căzătură, lui Mani i se rupea prinderea tobei, dar situația a fost rezolvată rapid cu ajutorul unor chingi.

Iată ce declara Mani înainte de etapa de ieri, a cărei probă specială a fost anulată pentru motociclete și quaduri:

„Nu a fost simplu ieri în dune și îmi pare rău că nu am putut avea un ritm mai bun din pricina dificultăților cu sistemul de navigație. Mă bucur că am terminat proba și că am izbutit să pun cât de cât la punct motocicleta pentru proba specială pe care urma să o avem astăzi. S-a decis anularea probei pentru că în prima parte a traseului s-au anunțat furtuni și era imposibil ca elicopterele să zboare – în Dakar este prioritară asigurarea intervenției medicale rapide. Iar dacă s-ar fi tăiat fix acea secțiune și am fi intrat în a doua bucată de traseu ne-ar fi dat startul după mașini și camioane. Niciun motociclist nu a vrut să mergem în acele condiții pentru că după trecerea mașinilor și a camioanelor traseul se schimbă radical și devine mai periculos pentru că se fac șanțuri pe care nu le ai în roadbookul inițial. Mai avem două zile cu probe speciale vineri și sâmbătă și sper să își facă efectul antibioticele pe care mi le dau medicii de aici de câteva zile și să mai îmi pot mări ritmul pe probă și să ajungem cu bine la finișul din Cordoba.”

© RallyZone – Edoardo Bauer

 

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account