Victorie pentru George Căbăl în ultima etapă de Motocross Cup la Șugaș Băi

Vremea rece nu i-a tinut departe, sambata, 24 octombrie, pe spectatori de circuitul Sugas Bai, acolo unde a avut loc ultima etapa din acest an a Motocross Cup. Desi spune ca pentru el motocrosul s-a transformat intr-un hobby, renuntand la a mai face performanta, asa cum a demonstrat ca este capabil in campionatul german ADAC MX Masters, George Cabal (Vectra Zarnesti) s-a impus fara probleme la clasa MX1, fiind urmat de un Adrian Raduta (Top Cross TCS) care a facut o cursa in care nu si-a asumat riscuri. Podiumul celei mai puternice clase a fost completat de Sebastian Strechioiu (Lido Campina).

George Cabal este un rider la inaltime

Cel mai rapid pilot la clasa MX2 Juniori a fost “eroul local” Krisztian Tompa (Sugas Sfantu Gheorghe), batalia pentru locul doi fiind disputata intre Alex Rosu si Ionut Corbea, amandoi legitimati la clubul Top Cross TCS. Presat de Ionut pana in ultimul tur al mansei doi, spre deliciul publicului, Alex a gasit resurse pentru a-si apara pozitia, urcand pe a doua treapta a podiumului.

Poate cea mai interesanta evolutie a unui pilot s-a inregistrat insa la clasa MX65, acolo unde Zoltan Ordog (Dementor Racing) a facut ca publicul sa izbucneasca in urale. Plecat in ambele manse din spate, “micutul Zoli”, asa cum este alintat de fanii acestui sport, a facut de fiecare data cate o cursa de recuperare, in care a abordat cu mult curaj si cele mai dificile sarituri, depasindu-i spectaculos pe Aida Cojanu (Vectra Zarnesti) si pe Eross Koppany (Steaua GTH). Dupa ce anul trecut, Zoli a rupt efectiv in doua motocicleta sa de concurs, iata ca a venit vremea ca el sa urce pe prima treapta a podiumului. Si nu a facut-o oricand, ci chiar in ziua in care si-a serbat a noua aniversare! De notat ca foarte tanarul sportiv are deja cinci ani de experienta la curse si cate doua titluri de campion si vice-campion national la supermoto!

Tot despre pasiune este vorba si la clasele MX Amatori si MX Veterani, acolo unde Kinda Geza (Csiki Enduro & MX), ocupantul locului doi la MX2, a facut o frumoasa cursa de recuperare in prima mansa, dupa o usoara cazatura intr-un ambuteiaj imediat dupa start. Ciucanul a venit la Sfantu Gheorghe direct din Austria, de pe inaltimile ghetarului Hintertux, acolo unde se afla intr-un cantonament cu lotul national de snowboard. Okos Zsolt (Csiki Enduro & MX), ocupantul locului trei a reusit sa termine cursa chiar si cu o clavicula rupta, intorcandu-se de la spital pentru a urca pe podium. Iar pe prima treapta a podiumului la MX2 Amatori a urcat tot un rider de la Csiki Enduro & MX, este vorba despre Gerczuj Nandor. Si pentru ca bucuria sa fie completa pentru sportivii din Miercurea Ciuc, care ne arata ca indiferent daca este vorba despre doua roti, motorizate sau nu sau chiar despre snowboarding, talentul de care dau dovada e apreciabil, clasa MX Veterani a fost castigata de un alt sportiv Csiki Enduro & MX, Fazakas Zoltan.

George Cabail hole shot la Sfantu Gheorghe

Putini sunt amatorii care se incumeta sa alerge cu motociclete de 450 cmc (impartirea amatorilor in clasele MX1 si MX2 a fost decisa de organizatori Motocross Cup pentru a recunoaste meritele a cat mai multor sportivi), iar dintre acestia, cel mai rapid s-a dovedit a fi Marcel Visoiu, de la Lido Campina. La clasa MX85, Andrei Poponut (Top Cross TCS) a castigat fara probleme, dar mai important, evolutia i-a fost apreciata de antrenorul sau, Adrian Raduta, tanarul pilot din Targu Mures aratand ca are viteza pentru a trece la pilotajul unei motociclete de 125 cmc, ceea ce se va intampla de anul viitor.

Nu in ultimul rand, cei trei sportivi de la clasa mica, MX 50, Szasz Marton, Maya Cojanu (Vectra Zarnesti) si Razvan Teodorescu (Dementor Racing) au avut de infruntat un circuit mai dificil la Sfantu Gheorghe, din cauza diferentei de nivel de pe fiecare tura, concurand insa fara probleme. Chiar daca micutii au mers grupati si depasirile nu au lipsit, castigatorul poate fi doar unul, iar acesta este Marton Szasz.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account