Răsturnări de situație în Raliul Dakar. Câteva probleme pentru Mani.

Toby Price a câștigat cea de-a treia etapă a Raliului Dakar, bucla în jurul orașului Wadi Ad-Dawasir, revenind puternic după ziua de ieri, când pierduse 30 de minute. Barreda, care a zburat în etapa de ieri, astăzi a pierdut masiv.

Victoria autoritară din etapa de ieri l-a pus pe Joan Barreda în poziția de a deschide traseul astăzi, în speciala de 401 km care avea câte puțin din toate: piste rapide pe un platou cu nisip, canioane nisipoase presărate cu bolovani mari, piste virajate, dune moi și albii secate de râu. Barreda a început să piardă timp încă de la start, la fel ca Ricky Brabec, coechipierul său de la Honda și câștigătorul ediției de anul trecut. La kilometrul 43, spaniolul pierduse 8 minute față de lideri, în timp ce californianul avea un handicap de 5 minute.

O altă Honda de uzină, pilotată de argentinianul Kevin Benavides, a trecut la conducerea etapei, acesta fiind urmărit îndeaproape de Toby Price pe tot parcursul specialei. Australianul de la KTM, de două ori câștigător al raliului, s-a ținut la doar câteva secunde de Benavides și a atacat puternic pe final, terminând cu un avantaj de peste un minut de riderul de la Honda. A treia poziție a zilei i-a revenit lui Mathias Walkner, austriacul încercând să revină după dezastrul de ieri, când a pierdut două ore și jumătate din cauza unei defecțiuni tehnice.

Locul patru în speciala de astăzi i-a revenit americanului Skyler Howes, care concurează pentru o echipă privată. Specialistul în curse în deșert, care a terminat Dakarul pe 9 anul trecut, la debut, conduce acum în clasamentul general, fără să fi câștigat vreo etapă. Asta pentru că piloții de top ai echipelor de uzină au avut un parcurs foarte sacadat – câștigând timp într-o zi și pierzând timp în următoarea zi. Astfel, Howes este lider la general cu 33 de secunde avans față de Benavides, cu aproape un minut și jumătate față de Xavier de Soultrait și cu aproape 2 minute față de Toby Price. Barreda este pe opt la general, cu peste 9 minute diferență de lider, iar Brabec este al 13-lea clasat, la peste 12 minute.

Mani Gyenes a avut parte de o zi dificilă astăzi: la începutul specialei i s-a rupt o conductă de benzină de la rezervorul din față și sătmăreanul a pierdut mult timp mutând benzina în rezervorul posterior, ca să poată merge. Astfel, a terminat etapa cu al 50-lea timp, fiind al șaselea clasat la Original by Motul (fosta Malle Moto). La general, Mani a ajuns pe 37, fiind al patrulea la Original by Motul. Dar raliul este foarte lung și încă se mai pot întâmpla multe, iar Mani a reușit să ajungă la finiș, urmând a-și repara motocicleta în această seară – o operațiune pe care pilotul Autonet Motorcycle Team trebuie s-o facă singur, căci asistența tehnică nu este permisă la clasa la care concurează.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account