Royal Enfield trimite două Himalayan la Polul Sud!

Royal Enfield va sărbători împlinirea a 120 de ani de existență, într-o manieră aparte. Compania își va trimite doi angajați la Polul Sud, fiecare călare pe câte un Himalayan ușor modificat.

Nu este o glumă. În ceea ce este considerată a fi prima expediție de acest gen, Santhosh Vijay Kumar și Dean Coxson vor ajunge la baza aeriană Novo, Antarctica, pe 26 noiembrie. După o aclimatizare de trei zile, echipa va pleca la drum, pentru 12 zile, pentru a ajunge la statia de cercetari deținută de India pe banchiza Ross. Iar de acolo, echipa mai are de parcurs încă 770 de kilometri în direcția stației polare Amundsen-Scott, având ca obiectiv atingerea Polului Sud, pe 21 decembrie. Urmează apoi drumul de întoarcere, indienii trebuind să o ia către vest, spre ghețarul Union, pentru a „prinde” un zbor către casă.

Din fericire, indienii se vor bucura de sprijn din partea vehiculelor off-road special pregătite Arctic Trucks, acestea având deja 2.000.000 de kilometri parcurși pe Platoul Antarctic. Este de așteptat ca motocicletele să ruleze pe zăpada compactată a banchizelor, expediția propunându-și să mențină emisiile poluante la un nivel cât mai scăzut și, desigur, să colecteze toate deșeurile rezultate.

La fel cum caracteristicile tehnice ale motocicletelor Royal Enfield Himalayan nu impresionează – 24 de cai putere „extrași” dintr-un monocilindru de 411 cmc, răcit cu aer, o greutate de 199 kilograme cu toate plinurile făcute – și pregătirea acestora pentru expediția la Polul Sud pare destul de minimalistă – cauciucuri tubeless cu ținte, pentru a se putea rula la presiuni joase pe zăpada afânată, un pinion de atac cu doi dinți mai mic și un alternator mai puternic pentru ca bateria să poată susține și un kit de încălzire. Cam atât. Indienii sunt însă mulțumiți de cum le-a ieșit tura de pregătire din Islanda, pe ghețarul Langjokull.

Pariul făcut de Royal Enfield este unul curajos. Poate tocmai în simplitate stă succesul marilor aventuri. Himalayan este un model destul de controversat, care se „bucură” atât de detractori, cât și de fani înfocați. Primii spun că modelul nu face față comparației cu motocicletele folosite pentru ture adventure acum trei decenii, în schimb, fanii mărcii spun că secretul său stă tocmai în puterea scăzută, cuplul complet liniar, care fac din Himalayan o motocicletă utilizabilă cu ușurință în relieful tipic turelor adventure: noroaie, nisip sau rampe pietroase. Iar acum, multă zăpadă!

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account