Motocros Est-European la Sevlievo: succes pentru Top Cross TCS și altercații după cursă

Adrian Răduță a câștigat încă o cursă la clasa MX1 în Campionatul Est-European de Motocros, cu ocazia etapei a treia, la Sevlievo, în Bulgaria. Astfel, pilotul român își consolidează prima poziție în clasamentul general al acestui campionat și se îndreaptă vertiginos către încă un titlu.

Și ceilalți membri ai echipei Top Cross TCS de la Ciolpani au avut o evoluție foarte bună. Istvan Ordog a obținut locul 2 la clasa MX65, iar singura fată din echipă, Aida Cojanu, a obținut locul 8 la aceeași clasă.

La MX85, Mario Popovici nu a avut adversar, adjudecându-și o victorie autoritară. La MX2 Junior, Arthur Tătaru și Petru Iosif au luat locurile 8, respectiv 9. Echipa României, al cărei antrenor este Adi Răduță, a urcat încă o dată pe cea mai înaltă treaptă a podiumului competiției pe națiuni, devansându-i pe marii rivali din sud, bulgarii.

România câștigă din nou competiția pe națiuni în est-europeanul de motocros.

Etapa de la Sevlievo, foarte bine organizată de altfel, a fost totuși umbrită de ceva controverse după manșa a doua a clasei MX1. Pilotul moldovean Mihail Cociu s-a luptat roată la roată cu bulgarul Toni Cvetkov. Cei doi s-au acroșat la un moment dat și au căzut amândoi. Bulgarul a ridicat primul motocicleta și a repornit, apoi Mihail Cociu s-a ridicat și el și a reușit să-l depășească pe Cvetkov, ajungând până pe poziția a doua în a doua manșă (loc pe care l-a obținut și la general). Dar, după cursă, Cvetkov a venit furios la Cociu și, strigând în bulgară, l-a lovit cu pumnul în față, apoi a sărit și la Nicolae Cociu, fratele lui Mihail.

Mihail Cociu s-a ales cu un ochi umflat și a avut nevoie de îngrijiri medicale după ieșirea violentă a bulgarului Toni Cvetkov.

Evident, Mihail Cociu nu a fost deloc mulțumit de această ieșire demnă de ringul de box a pilotului bulgar și a depus plângere la federația bulgară de motociclism.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account