Husqvarna Vitpilen 1300 este de fapt Brabus 1300 R!

Toată lumea a crezut inițial că este vorba despre viitoarea Husqvarna Vitpilen de 1300 cmc, însă a fost vorba despre o alarmă falsă. Ne uităm de fapt la viitorul Brabus 1300 R!

Da, vorbim despre Brabus, faimoasa companie de tuning auto, care și-a propus să intre și în domeniul moto. Pentru aceasta, germanii au început să lucreze cu KTM, despre această nouă relație spunându-se că ar urma să o oglindească pe cea pe care o au cu Mercedes.

Deși farul modelului spionat este în spiritul Husqvarna, restul motocicletei nu aparține imaginii pe care și-a format-o acest brand. Inițial s-a crezut, inclusiv de către autorul acestor rânduri, că încă se lucrează la design, dar se pare că acest look „brut”, cu carenaje din carbon „aruncate” pe motocicletă chiar este cel dorit în parteneriatul KTM – Brabus. Ce mi s-a părut mie ciudat a fost faptul că austriecii au mai venit odată cu proiectul „noua Vitpilen de 1300 cmc”, iar asta în 2016. Cunoscând rigurozitatea celor de la KTM și în general a companiilor occidentale, un astfel de hiatus dă într-adevăr de gândit.

Apoi, au fost roțile, care iarăși, ar fi trebuit să dea un semnal de alarmă. Roțile exemplarului eronat „spionat” în Austria sunt aproape identice cu ediția Monoblock Z Platinum propusă de către Brabus pentru automobilele Mercedes. Le-am verificat pe net și ai spune că nici nu sunt scumpe la 2.150 de euro, însă e vorba despre bucată și nu despre set, desigur. Vorbim despre Brabus. Și, pentru a nu se rămâne la nivel de speculații, a fost confirmat faptul că Brabus a rezervat la Oficiul de Proprietate Intelectuală al Uniunii Europe denumirea de „Brabus 1300 R”. Mai mult, motocicleta a primit aprobarea pentru uz stradal sub acest nume, producătorul indicat fiind KTM.

Mai departe, a început examinarea cu lupa a motocicletei și s-a declarat că subcadrul din carbon provine direct de pe exoticul  1290 Superduke RR, cel produs în doar 500 de exemplare. Suspensia WP are șanse a fi kitul semi-activ de pe modelul 2022 al Superd Duke R Evo, motocicletă despre care am mai scris aici. Ținând cont de faptul că Superduke RR s-a vândut în timp record, Brabus 1300 pare „condamnat” să aibă aceeași soartă.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account