Breaking: Jonathan Rea trece la Yamaha în WSBK începând cu 2024

De șase ori campion mondial FIM Superbike, Jonathan Rea va concura alături de Andrea Locatelli în echipa oficială Pata Yamaha Prometeon WorldSBK în 2024, în baza unui acord de doi ani.

Rea este cel mai de succes pilot WorldSBK din toate timpurile, câștigând șase titluri consecutive între 2015 și 2020. Recordurile nu se opresc aici, deoarece sportivul deține și cel mai mare număr de victorii din clasă, 119, cel cele mai multe podiumuri (256) și cele mai rapide ture (102), toate obțonute printr-un total  de 401 starturi.

De asemenea, nord-irlandezul a înscris mai multe puncte decât oricine altcineva în WorldSBK: 6.000. Rea deține și recordul pentru cel mai lung interval de timp între prima sa victorie – Misano 2009 și cea mai recentă, Most 2023. Campionul are 41 de pole-position și este mereu prezent în primii trei în clasamentul final al Campionatului WorldSBK. Iar asta din 2014!

În ciuda carierei sale fenomenale, dorința de succes a lui Rea nu s-a diminuat, iar scopul său este clar, de a adăuga recordului său noi victorii și de a deveni primul pilot care a câștigat șapte titluri WorldSBK.

Noul contract îl aduce pe Rea alături de Andrea Locatelli, cei doi urmând să concureze până în 2025 pe motocicletele Pata Yamaha Prometeon WorldSBK R1.

Eric de Seynes: Președinte și CEO, Yamaha Motor EuropeSuntem foarte bucuroși să-i urăm bun venit pe Jonathan în familia Yamaha și suntem foarte motivați să colaborăm cu el pentru viitor. Avem aceeași motivație de a câștiga și aceeași pasiune pentru WorldSBK. La fel ca el, am fost campioni mondiali în ultimii ani și vrem să fim din nou în vârful.Dorința de succes a lui Jonathan a fost constantă de-a lungul carierei sale, iar această atitudine va contribui la succesul nostru comun viitor. Credem cu adevărat că Jonathan poate obține noi titluri mondiale, și lucrăm din greu pentru a îmbunătăți în continuare Yamaha R1, pentru a îi oferi lui Jonathan exact ceea ce are nevoie pentru a-și atinge obiectivele lui și ale Yamaha în 2024 și 2025.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account