Casey Stoner va testa Honda RCV213V Factory 2014 la Motegi: se pregateste de revenire?

Britanicii de la MCN au fost primii care au anuntat stirea bomba: Casey Stoner va urca in saua unei motociclete de MotoGP saptamana viitoare la Motegi, pentru o serie de teste. Speculatiile referitoare la revenirea australianului in Motomondialul de viteza sunt inevitabile.

casey-stoner-top-gear-festival-sydney-2013-26

Ziarul britanic MCN a publicat astazi o stire conform careia Casey Stoner, dublu campion mondial de MotoGP cu Ducati si cu Honda, va reveni in saua unui prototip de GP luna viitoare, cand va lua ghidonul unei Honda RC213V Factory pe circuitul Twin Ring de la Motegi.

Stoner, care s-a retras din MotoGP la finele sezonului 2012, va lua parte la un test de doua zile, programat pe 6 si pe 7 august pe circuitul detinut chiar de Honda, aceste planuri urmand a fi anuntate oficial de HRC maine (marti).

Conform MCN, acesta va fi primul dintr-o serie de patru teste programate pentru urmatoarele saptamani, pe care Stoner le va efectua in pauzele dintre cursele Dunlop Series din Campionatul Australian V8 Supercar. Stoner va lucra cu personalul tehnic HRC la dezvoltarea prototipului RC213V Factory 2014 si va evalua si potentialul modelului RC213V pe care producatorul japonez il va pune la dispozitia echipelor private incepand cu anul viitor.

Tot cei de la MCN speculeaza ca aceste teste ar putea insemna ceva mai mult, avand in vedere ca fostul sau sef de echipa, Cristian Gabbarini (care acum este director tehnic in echipa Honda Repsol) va fi prezent la Motegi si ca Ohlins a trimis in Japonia o furca cu specificatiile 2012, iar motocicleta pe care o va pilota Stoner va fi setata ca cea cu care australianul a obtinut locul cinci in etapa de la Motegi de anul trecut.

Dupa ce si-a anuntat retragerea la Le Mans acum aproape 15 luni, pe motivele dezamagirii fata de directia in care merge Motomondialul si al necesitatii de a petrece mai mult timp alaturi de familie, Stoner a parasit lumea MotoGP dupa ultima etapa, de la Valencia, incepand o noua cariera in Campionatul V8 australian, pe patru roti de data aceasta. Stirea testelor de la Motegi alimenteaza insa puternic speculatiile referitoare la posibilele sale planuri de a reveni in cursele moto.

Se pare ca oamenii de la HRC s-au exprimat destul de categoric ca Stoner nu va aparea ca wild card in Marele Premiu al Australiei (la Phillip Island, pe 20 octombrie) si nici in cel al Japoniei (la Motegi, o saptamana mai tarziu). Totusi, aceste doua evenimente nu s-ar suprapune cu nicio etapa din campionatul auto in care alearga Stoner in Australia.

Stoner a castigat 38 de curse in MotoGP cu Ducati si cu Honda, la care se adauga cele sapte victorii obtinute in clasele 250 si 125.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account