FCC TSR Honda câștigă Cursa de 24 de Ore de la Le Mans. Yamaha și BMW pe podium

Cursa de 24 de Ore de la Le Mans, disputată weekendul trecut, a fost una cu destule răsturnări de situație, dar echipa de uzină Honda, FCC TSR, a rulat impecabil de-a lungul celor 827 de tururi parcurse, obținând o victorie convingătoare în fața puternicilor rivali Yamaha Austria (YART), care au pornit din pole-position după ce au doborât recordul pistei, și a echipei de uzină BMW Motorrad.

Ediția de anul acesta a marcat 45 de ani de la prima cursă moto de 24 de ore de la Le Mans și a început direct cu momente dramatice. În primul viraj după start, australianul Josh Hook (FCC TSR Honda) s-a strecurat la interiorul britanicului Gregg Black (Yoshimura SERT Motul) la aproximativ 200 km/h și l-a atins, împingându-l în afara pistei, în ceea ce a fost considerat un incident de cursă. Black a căzut și motocicleta Suzuki GSX-R1000 a fost avariată puternic. Englezul a reușit să o aducă la boxe și echipa a început să o repare, ieșind abia după mai mult de 20 de minute înapoi pe pistă, moment în care erau pe ultimul loc (53).

Yoshimura SERT Motul în plină cursă de recuperare, după dezastrul din primul viraj al primului tur

În față s-au dat lupte serioase între FCC TSR, YART, Honda Viltais, BMW Motorrad World Endurance Team, Moto Ain, ERC Ducati și încă câteva echipe de top, dar, în câteva ore, doar FCC TSR, YART, BMW și Viltais au rămas în lupta pentru prima poziție, fiind secondați din spate de echipe precum ERC (Ducati), KM99 (Kawasaki), Webike Trickstar (Kawasaki), Tati Team Beringer (Kawasaki) și Wojcik Racing (Yamaha).

FCC TSR Honda conduce, cu BMW Motorrad World Endurance Team pe urmele lor

Singurii care s-au ferit de probleme au fost Josh Hook, Mike di Meglio și Alan Techer de la FCC TSR, care nu doar că au fost foarte rapizi și consecvenți, dar nu au făcut greșeli și au avut o motocicletă care s-a comportat impecabil și a consumat puțină benzină, permițându-le uneori stinturi de peste o oră și 10 minute. Rivalii de la YART (Niccolo Canepa, Marvin Fritz și Karel Hanika) erau cel puțin la fel de rapizi ca timpi absoluți, dar au avut o căzătură la activ (ușoară, ce-i drept) și au pierdut câteva tururi pe care nu le-au mai putut recupera. La fel și BMW Motorrad, care au suferit o trântă în timp ce ucraineanul Ilya Michalchik era la ghidon, acesta fiind secondat de Markus Reiterberger și de Jeremy Guarnoni.

Peste 77.000 de spectatori au venit să vadă cursa

Honda Viltais (aflați la primul an cu Honda, după câțiva ani cu Yamaha) s-a implicat serios în lupta pentru podium, cu piloți foarte rapizi și o motocicletă bine pusă la punct. Spre final, lupta pentru locul patru s-a dat între Viltais și ERC Ducati, care veneau puternic din urmă după o serie de probleme. ERC aveau și trei piloți foarte rapizi și experimentați – Chaz Davies, David Checa și Philipp Oettl și păreau gata să-și adjudece locul patru, dar o problemă la motocicletă i-a obligat să petreacă 15 minute la boxe, pentru a schimba ambreiajul, terminând astfel pe locul 5.

Echipa Viltais a trecut de la Yamaha la Honda anul acesta și schimbarea pare că le-a priit

Cea mai galonată echipă din istoria anduranței moto, Yoshimura SERT Motul, a tras tare de-a lungul întregii curse, recuperând continuu poziții și ajungând în cele din urmă pe locul 7, după ce erau inițial mai jos de locul 50.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account