Ce purtăm când e frig: jachete de toamnă-iarnă

„Iarna nu-i ca vara”, spunea un mare gânditor român cândva. Acest lucru este mai valabil decât oricând în cazul echipamentelor moto. Asta pentru că, atunci când e frig și te miști cu o oarecare viteză prin mediul înconjurător, simți frigul cu atât mai tare. Și devine și o problemă legată de siguranță, pentru că, dacă ești înfrigurat și amorțit, nu poți controla corect motocicleta și nu te concentrezi cum trebuie la drum. Iată un prim episod despre echipamentele destinate mersului pe timp de iarnă, dintr-o serie susținută de Furygan.

Când vine vorba despre echipamentul de purtat pe vreme friguroasă, totul e despre straturi. Scopul nu este neapărat să fii îmbrăcat cu cel mai gros echipament, ci cu unul format din cât mai multe straturi, cu proprietăți cât mai bune.

Stratul din exterior trebuie să fie cât mai rezistent la vânt, dar și la abraziune (să nu uităm că este vorba de un echipament moto, care trebuie să te protejeze în caz de necaz). Apoi, stratul intermediar trebuie să reziste la ploaie și umezeală. În final, stratul interior trebuie să fie încă o barieră în calea frigului. Toate trei straturile, în mod ideal, trebuie să permită evacuarea umezelii dinspre interior spre exterior, altfel umezeala naturală creată de corp se îmbibă în haine și vei fi ud (și înfrigurat, în cele din urmă). Foarte important este să luăm tot straturi și pe sub echipamentul moto, căci între aceste straturi se formează pelicule de aer care izolează termic foarte eficient. În plus, dacă temperatura se schimbă, cum este cazul de multe ori pe timp de toamnă, putem elimina din straturi ca să nu murim de cald (atât din straturile de haine „civile”, cât și din straturile gecii moto).

Straturile respective se pot detașa unul de celălalt, de obicei, astfel încât, dacă apare soarele și e ceva mai cald, să poți elimina din ele, ca să te simți confortabil.

Pe timp de iarnă, la temperaturi foarte scăzute, dacă nu ai de gând să bagi motocicleta sau scuterul la iernat, există elemente de echipament pe care să le poți purta astfel încât să te simți foarte bine la viteze de oraș, la drumuri scurte. Dacă vrei să ieși la drum întins pentru perioade mai îndelungate, vei cam avea nevoie de echipament încălzit, ceea ce implică alt nivel de investiție și de complexitate.

În gama Furygan există o mulțime de geci de toamnă-iarnă, pentru toate gusturile și buzunarele.

Furygan Irus este o geacă all-season cu un aspect foarte cool, cu trei straturi detașabile (unul exterior, unul impermeabil și ventilat și unul termic) și sistem de ventilație AFS. Costă doar 169 de euro, pentru un raport preț/calitate excelent.

Furygan Narval este o geacă moto serioasă, cu trei straturi, trei buzunare și noile cochilii pentru umeri, care îi dau un aspect extra-sportiv. Arată foarte discret și elegant, dar protejează foarte eficient și are și un buzunar la spate pentru o protecție de spate Furygan D3O. Costă 229 de euro.

Furygan Apalaches, un model complet nou care se va lansa în noiembrie, este o geacă touring în toată regula, cu toate calitățile la care te-ai aștepta de la un element de echipament moto premium. Are trei straturi, și are protecții în locurile principale, plus spațiu pentru protecție de spate Furygan D3O și pentru protecție de piept Furygan LNR. Are nu mai puțin de nouă buzunare (șase exterioare și trei interioare, inclusiv unul impermeabil. La 229 de euro, este unul dintre cele mai interesante produse pentru vreme potrivnică.

Toate produsele Furygan se găsesc la Go Racing, Dual Motors și Moto24.ro.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account