Victorie și podium pentru Robert Mureșan în est-european la Adâncata. Și încă un timp record!

Robert Mureșan a devenit primul pilot pe două roți care a coborât sub 1:39 pe circuitul Motor Park România de la Adâncata, în warm-up-ul cursei de Campionat Național și Est-European de Viteză de ieri. Pilotul arădean a câștigat a doua cursă și a terminat pe locul doi în prima, cea de sâmbătă.

Nivelul piloților români, bulgari, turci, sârbi și macedoneni prezenți la Adâncata pentru cele două etape de Național și Est-European a fost foarte ridicat la toate clasele, după cum au arătat timpii obținuți pe pistă în toate sesiunile. Deși se anunța vreme urâtă în toată țara, toate sesiunile s-au desfășurat pe uscat.

Astfel, în cursele clasei F600, Vlad Neaga  (CSM Dumbrăvița) a arătat încă o dată că este un pilot cu un potențial enorm în motociclismul viteză (după anii pretrecuți la nivel înalt în supermoto). Tânărul timișorean a terminat al patrulea în prima cursă și pe locul doi în a doua, după o cursă intensă de recuperare și un foto-finiș.

La clasa F1000, Alex Szekely, colegul de club al lui Vlad Neaga, a dominat autoritar ambele curse, care au avut aceeași configurație a podiumului: Szekely, Rusin Zlatkov, Adrian Rus. Alex și-a doborât din nou recordul personal în cursa a doua, coborând sub 1:44 pe tur. Și Adrian „Sinner” Rus a impresionat, mergând la un personal best de 1:44.3 cu pneuri uzate pe motocicleta sa Yamaha R1.

La Supersport, Ionel Pascotă și-a folosit experiența și a reușit două podiumuri în est-european, deși a pornit de pe a doua linie a grilei. Pilotul din Giroc a terminat pe locul trei în ambele curse. Și la Supersport s-au bătut recorduri oficiale: doi piloți bulgari, Alexander Georgiev (locul 1 sâmbătă) și Plamen Petrov (locul 1 duminică) au scăzut sub 1:43 pe tur pentru prima dată cu motociclete de 600 cmc.

Robert Mureșan și Martin Choy, într-un duel al titanilor.

La Superbike, prima cursă, cea de sâmbătă, a fost câștigată fără drept de apel de bulgarul Angel Karanyotov, pe Ducati Panigale, urmat la aproape 15 secunde de Robert Mureșan, cu podiumul completat de bulgarul Martin Choy, la încă 10 secunde de românul de la CSM București. În a doua cursă, cea de duminică, Robert a revenit în forță, după ce a stabilit din nou recordul circuitului în warm-up-ul de dimineață, cu un incredibil 1:38,955. Robert a terminat la 7,5 secunde în fața lui Martin Choy, cu podiumul completat de Bogdan Vrăjitoru, și el autorul unui personal best foarte bun în cursă (1:43,2). Karanyotov a avut o cursă dificilă, abandonând după șase tururi.

După etapa de la Motor Park, Robert Mureșan se află pe primul loc în clasamentul general, atât la Național, cât și la Est-European.

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account