BMW pregătește un R 1300 GS: primele poze!

Noul model adventure bavarez a fost fotografiat în mod clandestin în timpul testelor. Noul R 1300 GS are un cadru nou, motor modificat și un look foarte diferit.

Să te apuci să modifici cel mai vândut model de BMW din lume nu e treabă ușoară. În cei 40 de ani de istorie, marele GS cu motor boxer nu a prea făcut pași greșiți și, de când a devenit R 1200 GS, în 2004, succesul său a crescut constant. În 2013 a apărut versiunea răcită cu lichid și în 2018 motorul boxer a primit distribuția variabilă.

Următoarea generație, aflată în faza de teste, e așteptată cel târziu ca model 2023 (ceea ce ar însemna să apară în toamna lui 2022). Iat-o în aceste poze spion (publicate de colegii austrieci de la Motorrad Magazin), cu modificări destul de importante.

Estetica, deși camuflată în această versiune de test, în varianta nedefinitivată, pare mult mai compactă în zona anterioară, cu o parte frontală nouă, mai joasă și mai mică, alungită în față și fără cele două faruri asimetrice caracteristice GS-ului mare.

Se poate observa radarul în partea din față (pentru sistemul cruise-control adaptiv), iar parbrizul are dimensiuni generoase, pentru confort. Bordul este un TFT destul de mare.

Motorul are capacele de chiulasă acoperite pentru a nu se ghici forma, dar se vede că nu s-a schimbat amplasarea admisiei și evacuării. Cu siguranță se va confirma prezența distribuției Shiftcam și e foarte probabil ca motorul să crească în cilindree față de cei 1.254 cmc actuali, pentru a crește cuplul și puterea. Și sistemul de evacuare pare complet nou, cu o tobă mai compactă și cu valvă controlată electronic în evacuare.

Și cadrul este parțial camuflat (subcadrul bordului nu e vizibil), păstrând construcția din țeavă de oțel, cu secțiune rotundă. Aceleași scheme ale suspensiilor Telelever și Paralever sunt confirmate, la fel ca jantele, de 19 țoli pe față și 17 pe spate, plus sistemul de frânare cu aceleași dimensiuni.

Deocamdată nu avem alte informații, dar cu siguranță vom afla mai multe în următoarele luni.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account