Piaggio acuza: Peugeot si Yamaha au copiat scuterul MP3!

Piaggio a chemat in judecata producatorii Peugeot si Yamaha intr-un tribunal din Milano pentru ca acestia ar fi incalcat doua brevete ale producatorului italian legate de modelul cu trei roti MP3, atunci cand au realizat modelele Peugeot Metropolis si Yamaha Tricity.

2015-piaggio-mp3-500

Piaggio MP3 2015

Despre aceasta problema se vorbea deja destul de intens la EICMA, in noiembrie, dar pe atunci inca nu existau date concrete. De curand, insa, Piaggio a publicat rezultatele anului trecut si acolo, la capitolul „procese pe rol” apareau doua conflicte legale cu doi constructori foarte importanti in sectorul scuterelor: Peugeot si Yamaha.

peugeot-metropolis-400

Peugeot Metropolis 400

Procesele se refera la o incalcare a unor brevete referitoare la Piaggio MP3, scuterul cu doua roti in fata care se inclina ca unul „normal”, aparut in 2006 – un mare succes comercial, de altfel. Piaggio cauta recuperarea daunelor produse prin concurenta neloiala si, daca va primi verdict favorabil, cere si publicarea verdictului in cotidiene de mare tiraj, astfel incat o lume intreaga sa stie ca Peugeot Metropolis 400 si Yamaha Tricity 125 sunt copii ale lui MP3. Si compania Quadro, care produce unele modele cu trei si patru roti cu capacitatea de a se inclina, ar putea fi tinta unui viitor proces intentat de Piaggio.

Primul brevet pe care Peugeot si Yamaha sunt acuzati ca l-au copiat se refera la arhitectura trenului fata cu doua roti inclinabile, iar al doilea la designul vehiculului.

yamaha-tricity

Yamaha Tricity 125

Nu este prima data cand Piaggio isi cere drepturile vizavi de brevete si patente, dar in trecut cei acuzati erau aproape intotdeauna companii asiatice, in mare parte chinezesti, unul dintre procese soldandu-se cu retragerea de pe piata si distrugerea a mii de clone de Vespa, dar este prima data cand producatorul italian intenteaza un proces unor concurenti de talie internationala si de traditie in domeniu.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account