Harley-Davidson Fat Boy împlinește 30 de ani! Cu o ediție limitată aniversară.

Mulți dintre noi eram copii sau adolescenți la începutul anilor ’90, când Arnold Schwartzenegger, în rolul temutului Terminator, făcea minuni în șaua unui Harley-Davidson Fat Boy, un cruiser cum nu se mai văzuse până atunci.

Masiv, negru și „rău”: Fat Boy este în continuare unul dintre modelele cu cea mai impunătoare prezență din gama Harley-Davidson.

Harley-Davidson Fat Boy a fost lansat în 1989 ca model 1990, definind un nou stil în lumea cruiserelor. A fost proiectat de legendarii Willie G. Davidson și Louie Netz și combina stilul clasic Harley-Davidson, inspirat foarte mult de modelul Hydra-Glide din 1949, cu elemente noi și moderne, nemaivăzute până atunci, într-un design simplu și atemporal. Jantele pline erau elementul definitoriu pentru modelul care a fost actualizat treptat până în 2018, când s-a introdus un model complet nou, cu cadrul Softail reinventat, mai ușor cu aproximativ 10 kg și cu noul motor Milwaukee Eight.

În 2020, pentru a sărbători cea de-a 30-a aniversare a legendarului model, producătorul din Milwaukee vine cu o reinterpretare interesantă a lui Fat Boy, într-o ediție limitată de 2.500 de unități, numerotate, cu o plăcuță fixată pe consola de pe rezervor.

Ediția limitată este disponibilă într-o singură opțiune de culoare, tematică de altfel pentru această serie, negru „Vivid Black”. Jantele pline Lakester turnate din aluminiu sunt finisate în negru „Satin Black”, cu elemente prelucrate prin frezare. Motorul și transmisia sunt și ele întunecate la culoare, cu capacele motorului negru lucios și cu capacele chiulaselor și al distribuției finisate într-un bronz subtil. Evacuarea este și ea neagră „Black Onyx”, o vopsea durabilă aplicată prin depunere de vapori. Tot negre sunt carcasa farului, ghidonul și comenzile.

Fat Boy este definit de furca lată și de roata față cu pneu de 160 mm, spatele ajungând la dimensiunea de-a dreptul indecentă de 240 mm. Motorul Milwaukee Eight 114, cu doi cilindir în V, este cel mai puternic propulsor disponibil pe gama Softail, performanțele sale putând fi sporite și mai mult cu piesele Screamin’ Eagle din gama de piese și accesorii a producătorului din Wisconsin.

Și, în caz că vă întrebați, ca și noi, cum de a ajuns legendarul model să primească numele simplu, popular, dar nu tocmai convențional „Fat Boy”, iată răspunsul, direct de la Willie G. Davidson:

„Probabil vă întrebați cum de ne-a venit ideea numelui „Fat Boy” și am auzit foarte multe povești legate de asta, dar aproape toate erau neadevărate. Iată povestea reală: e greu să vii cu nume care să fii sigur că vor fi populare pe stradă. Trebuie să ne întrebăm mereu: „Ce nume îi vor da oamenii obișnuiți modelului acesta?” și să începem de acolo. Căutam ceva neobișnuit și poate chiar puțin obraznic pentru că există ceva cool în a râde pe seama propriilor tale produse, din când în când. Pentru mine și pentru mulți alți oameni din companie care o văzuseră, motocicleta avea un aspect masiv, „gras”. Așa că oamenii de la marketing au venit cu numele „Fat Boy” – și așa a rămas.”

Tot pentru 2020, Harley-Davidson a prezentat o nouă schemă coloristică în ediție specială pentru modelul Road Glide Special. Noua opțiune coloristică Eagle Eye Special Edition este disponibilă doar din fabrică pentru Road Glide Special. Instalarea din fabrică îi oferă clientului o culoare custom care nu necesită bătaie de cap cu demontarea componentelor, iar standardele de calitate și durabilitate sunt la nivelul înalt al fabricii din Milwaukee, fiind incluse în garanția producătorului american.

Schema coloristică include un strat de bază galben strălucitor, finisat cu un lac transparent lucios. Partea „custom” este accentuată de imaginea vulturului negru cu aripile întinse, care acoperă partea dreaptă a rezervorului și a carenei, plus alte câteva simboluri, precum logo-ul „Bar & Shield” de pe partea stângă.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account