Rossi vs Marquez: evenimentul a trecut, să mergem înainte

Cei doi protagoniști ai comentatului incident din Argentina se arată foarte dornici să dea uitării cele întâmplate și să-și continue sezonul într-un mod cât mai profesionist.

Rossi și Marquez încearcă să domolească lucrurile prin declarațiile din ajunul Marelui Premiu al Americilor, la COTA. Cei doi campioni rămân pe poziții, dar nu vor să alimenteze focul disensiunilor.

Majoritatea jurnaliștilor prezenți la Austin au fost de acord că tensiunea dintre cei doi era mult inferioară celei resimțite la Valencia în 2015, după controversatele incidente de la Sepang. Asta și pentru că atunci se juca un titlu mondial, în timp ce acum a fost „doar” un contact în cursă, cu un sezon aproape întreg de disputat în continuare.

Marc Marquez, după cum povesteam într-un articol anterior, oricum are o capacitate înnăscută de a trece peste orice eveniment, oricât de controversat, continuându-și asalturile la titlu pe pistă. Rossi s-a arătat mult mai puțin ranchiunos față de finalul sezonului 2015, dar ambii și-au păstrat pozițiile. Marquez: „Am greșit, mi-am cerut scuze, nu port pică nimănui.” Rossi: „Cred exact aceleași lucruri pe care le-am spus în Argentina.”

Ambii piloți, însă, au arătat o dorință clară de a merge înainte și de a nu mai despica firul în patru referitor la cele întâmplate la Termas de Rio Hondo. Tensiunile există, la fel și o rivalitate probabil mai aprinsă decât oricând, dar nu este în beneficiul nimănui să se vorbească mai mult despre antipatiile din culise decât despre ce se întâmplă pe pistă. Și atât Doctorul, cât și Marc și-au dat seama de asta și nu mai au de gând să alimenteze focul rivalității prin declarații.

În rest, e clar că marele favorit la victorie în cursa de la Austin este Marc Marquez, care va încerca duminică să obțină a șasea victorie consecutivă pe traseul texan, depășind astfel recordul de victorii consecutive pe același circuit, pe care îl împarte actualmente cu Casey Stoner (cinci victorii la Philip Island).

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account