Harley-Davidson anunță noutățile pentru 2024: baggerele Street Glide și Road Glide, CVO Pan America și CVO Road Glide ST

Harley-Davidson a anunțat ieri noutățile pentru 2024: baggerele Street Glide și Road Glide, CVO Pan America și CVO Road Glide ST.

Așa cum ne-am obișnuit deja, la fiecare început de an, Harley-Davidson prezintă (o parte) a noutăților pregătite pentru sezonul în curs. Iată așadar ce noi motociclete vor ajunge în showroom-urile Harley.

Compania din Milwaukee a dezvăluit ieri patru noi modele: baggerele Street Glide și Road Glide, propulsate de noul V-Twin Milwaukee-Eight 117, alături de un hot rod bagger, CVO Road Glide ST și, surpriză, primul model CVO din segmentul adventure touring, nimeni altul decât CVO Pan America.

Reamintim, CVO înseamnă Custom Vehicle Operations, iar anul acesta este unul special pentru divizia Harley-Davidson, întrucât ea împlinește un sfert de secol.

FLTRX Road Glide

Street și Road Glide au o siluetă modernă, dar care păstrează ADN-ul Harley-Davidson, ceea ce le face în mod instantaneu familiare. Iată principalele lor caracteristici:

 • Propulsorul Milwaukee-Eight® 117 V-Twin actualizat dispune de un nou sistem de răcire care îmbunătățește confortul termic pentru rider. Totodată fluxul de admisie și evacuare a fost îmbunătățit pentru a crește performanța.
 • Moduri de rulare selectabile – Road, Sport, Rain și Custom.
 • Sistem de infotainment SkylineTM OS, cu ecran tactil color TFT de 12,3 inchi care înlocuiește toate instrumentele analogice și majoritatea comutatoarelor. Un nou amplificator audio de 200 de wați care alimentează o pereche de difuzoare montate în carenaj.
 • Aerodinamica îmbunătățită reduce zgomotul subiectiv al căștii la viteze de autostradă cu aproximativ 60%.  Cursa suspensiei spate este mărită, șaua dintr-o singură pieasă a fost reproiectată și căptușită, pentru a oferi confort pe distanțe lungi.

FLHX Street Glide

CVO Road Glide ST este cel mai rapid și mai sofisticat bagger produs vreodată de Harley-Davidson.

Motocicleta integrează o colecție unică de componente menite să-i încânte pe cei care își doresc calitate și performanță fară compromisuri. O șa monopost, adâncă, împreună cu un ghidon stil naked, cu un înălțător de 6 inch, îl pun pe pilot într-o poziție agresivă, verticală, în stil West Coast. Trecem în revistă caracteristicile cheie ale motocicletei:

 • două variante de vopsea premium: Golden White Pearl sau Raven Metallic. Grafica Screamin’ Eagle este inspirată de motocicletele Screamin’ Eagle Harley-Davidson® Factory care au concurat în seria MotoAmerica Mission King of the Baggers.
 • Propulsorul Milwaukee-Eight® 121 High Output V-Twin este dezvoltat exclusiv pentru CVO Road Glide ST, produce 127 de cai putere și 145 și 193 Nm. Acestea cifre reprezintă apogeul pentru un motor instalat din fabrică pe motocicletă Harley-Davidson de serie. Raportul final de transmisie mai scăzut îmbunătățește accelerarea în fiecare treaptă de viteză.

 • utilizarea de materiale alternative ajută la reducerea greutății la 363 kg. Amortizoarele au carcase ușoare din titan și capace forjate din fibră de carbon. Compozitul din fibră de carbon forjată este folosit pentru a da formă aripii față, capacului șeii și consolei rezervorului. Baia de ulei este și ea produsă dintr-un compozit ușor, iar designul roților și rotoarele de frână față în stil wave sunt optimizate pentru a minimiza greutatea nesuspendată.

 • suspensia față și spate complet reglabilă include amortizoare spate Showa cu rezervoare remote și o furcă Showa 1×1, inversată, de 47 mm.
 • componente Premium Brembo pentru sistemul de frânare.
 • moduri de rulare selectabile – Road, Sport, Track, Track Plus, Rain și multiple moduri personalizate.
 • o suită de tehnologii de infotainment SkylineTM OS. Ecranul tactil color înlocuiește toate instrumentele analogice și majoritatea comutatoarelor iar sistemul audio premium are un amplificator de 500 de wați și difuzoare Rockford Fosgate Stage II de 6,5 inchi.

CVO Pan America reține toate carecteristicile Pan America  1250 Special, suspensia semi-activă, display-ul tip touch-screen, luminile adaptive și modurile de pilotaj.

În plus, modelul CVO este echipat cu sistemul Adaptive Reide Height, care coboară automat motocicleta atunci când aceasta se oprește, topcase si valize laterale din aluminiu, quickshifter Screamin Eagle, roți tubeless cu spițe, scut motor din aluminiu, și lumini LED auxiliare.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account