Marc Marquez vede dublu și va rata cursa de la Valencia și testele de la Jerez!

Comunicatul de presă publicat de Honda și preluat de Marquez pe profilul său de Instagram nu lasă loc de dubii: Marc face pauză de curse și antrenamente pentru că suferă de diplopie, adică vede dublu. Nu este prima dacă când campionul din Cervera pățește așa ceva.

„Pilotul Repsol Honda Team”, spune comunicatul, „nu va participa la Marele Premiu de la Valencia weekendul viitor, nici la testele IRTA de la Jerez, programate pentru 18 și 19 noiembrie.

După ce Marc Marquez a trecut printr-un control medical marți la Clinica Dexeus din Barcelona, în care starea sa a fost evaluată după o căzătură cu motocicleta în off-road, pilotul s-a odihnit toată săptămâna acasă la el, în Cervera.

În timpul acestei perioade de odihnă, Marc a continuat să se simtă rău și a suferit de probleme cu vederea, motiv pentru care lunea aceasta a fost vizitat de oftalmologul Dr. Sanchez Dalmau de la Hospital Clinic din Barcelona, care a constatat că Marc suferă de un nou episod de diplopie.”

Așa sună declarația doctorului Sanchez Dalmau:

„Controlul efectuat astăzi, după căzătura lui Marc Marquez, a confirmat că pilotul e afectat de diplopie și a evidențiat o paralizie a celui de al patrulea nerv drept, fiind afectat și mușchiul oblic superior drept. A fost ales un tratament conservator cu actualizări periodice, în funcție de evoluția bolii. Acest nerv este cel care a mai fost afectat și în 2011.”

În 2011, Marquez rata ultimele două curse ale sezonului după ce, în urma unei căzături în prima sesiune de antrenamente libere la Sepang, i se declanșa un episod prelungit de diplopie (vedere dublă). Acea accidentare l-a costat atunci pe Marquez titlul mondial, catalanul revanșându-se în 2012.

Iată că, deși Marquez părea să revină încet-încet la forma cu care ne obișnuise, după trei victorii de etapă anul acesta, accidentările îi afectează și finalul sezonului. Atunci, în 2011, Marquez își revenea fără probleme după o lungă perioadă de repaus.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account