Dopajul lui Iannone, confirmat!

Analiza mostrei B a lui Andrea Iannone a confirmat prezența steroidului anabolizant Drostanolon. Întrucât cantitatea depistată este foarte mică, se vorbește despre posibilitatea consumării unor alimente contaminate.

Acum ceva vreme, vă spuneam că Andrea Iannone fusese suspendat temporar pentru dopaj de către FIM, în urma analizei unei mostre colectate la Sepang. Pilotul italian avea dreptul la analiza celei de-a doua mostre preluate în același moment, dar această analiză a confirmat prima concluzie. Andrea Iannone avea în sistem Drostanolon, un steroid anabolizant, dar în concentrație foarte mică, de 1,150 nanograme per mililitru.

„Vom începe procesul de apel imediat ce rezultatul va fi anunțat oficial și ne vom asigura că Iannone își reia locul la Aprilia”, a declarat avocatul său, Antonio De Rensis, pentru La Gazzetta dello Sport. „Analiza a confirmat prezența unor urme în sistem echivalente cu 1,150 nanograme per mililitru, o cantitate foarte mică, mai ales având în vedere că pilotul era în Asia de peste o lună”, a spus De Rensis.

Avocatul a spus și că deshidratarea lui Iannone de după cursă era normal să crească concentrația respectivului steroid: „Acest fapt susține teoria alimentelor contaminate, asta și pentru că steroizii se iau în cicluri îndelungate, nu ocazional.”

Sentința oficială a FIM nu a fost încă emisă, dar, odată ce se va face acest lucru, avocatul lui Iannone va începe procesul de apel. Este foarte probabil să se ajungă la achitarea lui Iannone, având în vedere cantitatea foarte mică de steroid găsită, ceea ce sugerează mai degrabă ingerarea accidentală, plus beneficiile destul de reduse pe care le-ar avea un steroid care ajută la creșterea masei musculare pentru un pilot de MotoGP. Dar procesul de achitare ar putea dura destul de mult, timp în care Iannone ar fi în continuare suspendat, deci nu ar putea lua parte la testele rămase din extrasezon, poate nici la primele curse din sezonul 2020.

În cazul acesta, se pare că Aprilia se va baza pe pilotul de teste Bradley Smith, care pare singura alternativă viabilă în acest moment pentru producătorul din Noale.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account