Honda va concura la curse de enduro-cross destinate motocicletelor electrice

Echipa de uzină Honda HRC va concura din acest sezon în Cupa Mondială FIM E-Xplorer, o serie de întreceri de enduro-cross, destinată în exclusivitate crosserelor electrice.

Motocicleta folosită va fi un CR Electric Proto, care deja a avut parte de un debut impresionant în Campionatul de motocross al Japoniei, împotriva modelelor de 450 cmc cu combustie internă.

Și mai interesant, regulamentul cupei FIM E-Explorer specifică faptul că fiecare echipă trebuie să fie formată dintr-un bărbat și o femeie. Așa că Honda mizează pe Francesca Nocera, cvadruplă campioană italiană la motocross și triplă campioană italiană de enduro.

Ei i se alătură nimeni altul decât spaniolul Tosha Schareina, spaniolul a cărui carieră alături de Monster Energy Honda a început anul acesta cu o fulgerătoare victorie în Prologul Dakar.  La fel de fulgerător, Tosha a bifat și primul abandon al Dakar 2024, la kilometerul 240 al primei etape speciale, dar spaniolul este la început, având toată cariera înaintea sa.

Nocera și Schareina vor concura împotriva a altor nouă echipe. Există două categorii, Hyperbikes, clasa „mare” (prototipuri de maximum 7kwh, care utilizează un ampatament standard pentru motocross), alături de o clasă GT, mai ușoară, bazată pe modele de producție obișnuite și cu o greutate sub 112 kg.

Honda CR Electric Proto va concura în clasa superioară Hyperbike, acolo unde există o serie de manșe de calificare de 10 minute, trei manșe de 10 minute și o serie de play-offs cu ștafete de sprint pentru cele mai bune patru echipe în fiecare weekend.

Femei și bărbați făcând echipă pe un traseu de enduro, iată un format care se anunța captivant.

foto: Honda, RideApart, Yuichi Furukawa, via DirtRider

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account