WorldSBK Motorland Aragon: Rea și Davies împart victoriile

WorldSBK Motorland Aragon: Rea și Davies împart victoriile

Jonathan Rea și Chaz Davies au câștigat câte o cursă fiecare în etapa de la Motorland Aragon a Mondialului de Superbike, dar nord-irlandezul pleacă triumfător din Spania, cu un bagaj de 45 de puncte, în timp ce victoria lui Davies are un gust dulce-amar, după ce galezul a căzut în prima cursă.

0951-r03-rea-davies-podium

Etapa de pe circuitul spaniol Motorland Aragon din Alcaniz promitea să fie una de succes pentru Chaz Daviez. Circuitul este unul dintre preferatele pilotului de uzină Ducati și acesta era marele favorit înaintea etapei. Cu atât mai mult cu cât Jonathan Rea, campionul en-titre și cel care a dominat autoritar primele două etape ale sezonului, venea la Alcaniz afectat de o gripă destul de serioasă.

Davies a fost, cum era de așteptat, cel mai rapid în calificări și a plecat din pole-position în prima cursă. Rea a reușit să țină pasul cu pilotul britanic până spre finalul cursei, când Davies a făcut o greșeală neforțată și a pierdut fața, căzând când mai erau două tururi până la finiș și făcându-i cadou victoria lui Rea, care ajungea la cinci victorii din cinci curse disputate până în acel moment. În spatele lor, Marco Melandri și Tom Sykes s-au luptat o perioadă, dar italianul de la Ducati a avut câștig de cauză, terminând pe locul doi după abandonul coechipierului său, iar Sykes a completat podiumul.

0693-r03-davies-action

Alex Lowes a fost protagonistul unei excelente curse de recuperare, plecat fiind din a patra linie a grilei. Britanicul din echipa de uzină Yamaha a forțat puternic și a obținut (încă o dată) locul patru, care pare să îi fie predestinat anul acesta. O surpriză a venit din partea argentinianului Leandro „Tati” Mercado, care îl înlocuiește pe Lorenzo Savadori în echipa Ioda Aprilia. Acesta a reușit un excelent loc șapte, în fața coechipierului său, Eugene Laverty, clasat pe opt.

În cursa a doua, Alex Lowes pleca din pole-position, conform noului mod de alcătuire a grilei. Englezul a încercat să se distanțeze în fruntea cursei după un start foarte bun, urmărit fiind de coechipierul său, Michael van der Mark. Dar visul frumos nu a durat mult pentru Lowes, căci din nou primele locuri au fost monopolizate de piloții de uzină Ducati și Kawasaki. Davies părea în formă, a recuperat treptat poziții, plecat fiind de pe 10 din grilă și s-a luptat îndelung cu Rea pentru prima poziție, dar era clar că, dacă nu comite o greșeală, Davies merge către victorie, ceea ce chiar s-a întâmplat. Rea a terminat al doilea, Melandri a completat podiumul, la ceva distanță de lupta pentru victorie și Sykes a terminat pe un singuratic loc patru, cu van der Mark pe cinci.

Astfel, Rea pleacă de la Aragon, una dintre pistele preferate ale adversarului său principal, cu un plus de 20 de puncte față de acesta, în ciuda stării sale de sănătate precare de la această etapă. Se spune că un campionat se câștigă în zilele cele mai proaste ale unui pilot, nu în cele mai bune. Dacă acestea au fost zilele cele mai proaste ale lui Rea, cred că putem să-i dăm deja al treilea titlu de pe acum.

BMW

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă IN MOTION MEDIA.

Conectează-te folosind datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account