Wayne Rainey revine în șa la Goodwood Festival of Speed

Wayne Rainey va participa la ediția din acest an a Goodwood Festival of Speed.

Triplul campion mondial va face acest lucru chiar la ghidonul motocicletei Yamaha YZR500 cu care în 1992 concura în Campionatul Mondial de Motociclism Viteză.

Între 1990 și 1992, Wayne Rainey a obținut trei titluri consecutive la categoria 500 cc, iar în 1993 se îndrepta către cel de-al patrulea. Angrenat într-un antologic duel cu compatriotul său Kevin Schwantz, Rainey a suferit un accident care l-a lăsat paralizat de la piept în jos. Se întâmpla la Marele Premiu al Italiei, la Misano, iar Rainey avea un avantaj de 11 puncte în clasamentul general.

Ulterior, Wayne Rainey a devenit o figură importantă în lumea curselor, devenind președinte al MotoAmerica. Campionul a mai avut parte de câteva ieșiri pe circuit, însă doar la bordul unei Yamaha R1 puternic modificată. Însă, o serie de inovații din partea Yamaha au făcut posibil ca și controlul YZR500 să poată fi făcut exclusiv cu ajutorul mâinilor, astfel încât Wayne Rainey va putea ataca faimosul traseu de hillclimb de la Goodwood Festival of Speed.

Sunt foarte încântat, nu doar să particip pentru prima dată la Goodwood Festival of Speed, ci să și pilotez motocicleta mea Yamaha YZR500 din 1992. Aceasta este o ocazie care apare o singură dată în viață”, spune Wayne Rainey.

Goodwood Festival of Speed este un eveniment extraordinar, care găzduiește legendele motor sportului, atât umane, cât și mecanice”, declară Lin Jarvis, Managing Director Yamaha Motor Racing.

Goodwood Festival of Speed a fost fondat în 1993, de către Ducele de Richmond, care a dorit în epocă să readucă cursele pe circuitul Goodwood, în West Sussex. Pentru că nu a primit permisiunea să o facă, el a organizat o cursă pe propria moșie. Evenimentul a crescut constant, ajungând la rangul de cult pentru iubitorii vehiculelor motorizate pe două și pe patru roți. Anul acesta, Goodwood Festival of Speed va avea loc între 23 și 26 iunie, tema abordată fiind „The Innovators – Masterminds of Motorsports”.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account