Una dintre ultimele Yamaha YZF-R1 ediție specială: Jonathan Rea WSBK Replica!

Crescent Yamaha, „casa” echipei oficiale Pata Prometeon Yamaha WorldSBK, a pregătit o Yamaha YZF-R1 ediție limitată Jonathan Rea.  

Producătorul japonez sărbătorește astfel așteptatul „transfer” al sextuplului campion mondial la echipa  cu care concurează în WSBK.

Doar 65 de exemplare din această Yamaha YZF-R1 vor fi disponibile, în două culori: „Winter Test” – schema grafică folosită de Rea înainte de testele din noiembrie 2023, alături de o replică exactă a motocicletei Pata Prometeon Yamaha.

Fiecare motocicletă va avea o emblemă specială pe rezervor, cu un design asortat cu cel al căștii lui Jonathan Rea. Prețul unui exemplar este de 30.000 de lire sterline, iar „îmbunătățirile” nu sunt doar estetice, motocicletele primind și o linie de evacuare Akrapovic, jante Marchesini încălțate cu anvelope Pirelli SuperCorsa SP, amortizor Ohlins TTX, cartuș furcă Nix și amortizor de ghidon.

Frânarea este îmbunătățită grație unui cilindru principal Brembo care lucrează cu conducte de frână cu împletitură din oțel de la Hel Performance. Pinioanele față și spate de la Gandini și lanțul DID sunt similare cu cele utilizate de echipa oficială WorldSBK.

Fiecare mic detaliu a fost luat în considerare, de la apărătoarea manetei de frână (GB Racing), protecțiile motorului, elementele de fixare din titan Pro-Bolt, diverse piese de șasiu GYTR, șaua ultra-aderentă pregătită de Race Seat, alături de un prelungitor rezervor din carbon, capac pentru șaua de pasager.

Opțional se poate comanda un pachet de frânare compus din etriere Brembo GP4RX și discuri racing T-Drive care oferă o putere de oprire de neegalat chiar și pentru cei mai exigenți pasionați de  trackdays. Există și un pachet Garage suplimentar care include standere GYTR, covoraș și husă JR Replica Capit.

Potrivit celor de la Crescent, o astfel de motocicletă, cu al său certificat semnat de Rea și Paul Denning, ajunge – ținând cont de upgradeuri – să fie o achiziție mai avantajoasă decât un R1 stock. Mai mult, pentru că din 2025, YZF-R1 se va produce doar pentru uzul exclusiv pe circuit, „JR Replica” este una dintre ultimele ediții speciale YZF-R1 care se poate înmatricula pentru a fi folosită pe drumuri publice.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account