Pilotul britanic Dan Hegarty a murit în urma unui accident la Macau GP

Cursele pe circuit stradal fac încă o victimă, în persoana englezului Dan Hegarty, care a căzut la viteză mare la jumătatea cursei moto din cadrul Macau GP.

HEGARTY

Dan Hegarty pe circuitul de la Macao. RIP. / FOTO: Crash.net

Mult-așteptata cursă a clasei moto din cadrul Macau GP începuse în condiții normale. În față, Glen Irwin și Peter Hickman se luptau pentru primul loc, urmați de Michael Rutter și de Martin Jessopp.

Englezul Dan Hegarty, în vârstă de 31 de ani, din Nottingham, lua startul din poziția 15 a grilei, în șaua motocicletei sale Honda CBR1000RR, pentru echipa Top Gun Racing. Hegarty a rulat șase tururi în poziția a 15-a, dar, când a ajuns la unul dintre cele mai rapide viraje ale circuitului stradal de la Macao, a pierdut controlul motocicletei la intrarea în viraj și s-a izbit violent de parapetul din exterior.

Cursa a fost imediat întreruptă cu steag roșu. În timpul transmisiei în direct, inițial era neclar care era pilotul care căzuse de fapt, pentru că motocicleta era distrusă în totalitate. Cele două-trei secunde în care s-au difuzat imagini cu riderul au fost, însă, cât se poate de sugestive și de șocante. Piloții au revenit la boxe. Glen Irwin, care conducea cursa în acel moment, era în lacrimi pentru că văzuse cum arăta Hegarty imediat după accident și știa că acesta nu mai avea șanse să supraviețuiască.

Evident, cursa nu s-a mai reluat și rezultatele s-au declarat conform situației din clasament în momentul în care se dăduse steagul roșu. În aceste circumstanțe foarte nefericite, Glen Irwin devine primul nord-irlandez care câștigă la Macao din 1996 încoace.

Dan Hegarty avea 31 de ani, era la a doua participare în cursa de la Macao; anul trecut obținuse locul 16 pe circuitul stradal din China. Englezul a fost campionul piloților privați la Isle of Man TT în 2016 și alerga la TT din 2011 încoace. Accidentul său fatal este primul la Macao din 2012 încoace, când portughezul Luis Carreira a murit în calificări.

Ne alăturăm întregului padoc de la Macao și fanilor motorsportului din toată lumea în transmiterea de sincere și profunde condoleanțe familiei și apropiaților lui Dan Hegarty.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account