Honda castiga Cursa de 8 ore de la Suzuka

Etapa japoneza a Mondialului de Anduranta a fost castigata din nou de Honda, prin echipa Musashi Harc Pro Team, cu riderii Leon Haslam, Michael van der Mark si Takumi Takahashi la ghidon. Tot echipa Musashi a semnat si cel mai rapid tur de pista.

suzuka-2014-6

Locul doi i-a revenit echipei Suzuki Shell Advanced, cu pilotii Randy de Puniet, Takuya Tsuda (semnatarul pole-position-ului) si Josh Waters.

Podiumul a fost completat de alt Suzuki, cel pilotat de Yukio Kagayama, Noriyuki Haga si Dominique Aegerter, iar locul patru le-a revenit celor de la Yamaha Monster Energy, cu australienii Broc Parkes si Josh Brookes, plus japonezul Katsuyuki Nakatsuga in sa. Cei de la Honda Moriwaki Toho au obtinut locul cinci.

Cursa nu a pornit in conditii normale, startul fiind amanat din motive de ploaie, apoi s-au parcurs destul de multe tururi in spatele safety-car-ului, iar cursa in cele din urma a fost scurtata la putin sub sapte ore, castigatorii parcurgand 172 de tururi in total.

Victoria celor de la Honda Harc a fost favorizata de intarzierea mare acumulata de echipa rivala FCC-TSR Honda, care a pierdut mult din cauza cazaturii lui Kousuke Akiyoshi. Acesta a reusit sa aduca motocicleta inapoi la boxe, desi isi fracturase un picior, dar, dupa ce au intrat in cursa din nou, pilotii Jonathan Rea si Lorenzo Zanetti nu au reusit sa recupereze prea mult si echipa a terminat pe locul 40.

Legendarul Kevin Schwantz, care a participat si anul acesta in renumita cursa cu a doua motocicleta a echipei Suzuki Yoshimura Shell Advanced, nu a apucat nici sa intre pe pista, caci colegul sau de echipa, Nobuatsu Aoki, a cazut serios in turul cu numarul 6 si a fost dus la spital.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account