Jonny Walker castiga Hell´s Gate 2015 [VIDEO]

Editia 2015 a renumitei competitii de enduro extrem Hell’s Gate a fost una dintre cele mai dificile din toate timpurile. In finala au ajuns doar 14 piloti, care au fost nevoiti sa indure o ninsoare puternica. In cele din urma,victoria i-a revenit lui Jonny Walker, pe KTM.

hell-s-gate-2015-final-6

Johnny Walker, foto moto.it

Legendarul Fabio Fasola, creatorul si organizatorul Hell’s Gate, a fost incantat cand conditiile deja dificile ale cursei de enduro extrem din regiunea Toscana a Italiei s-au inrautatit si mai mult. Hell’s Gate este o cursa gandita pentru a scoate untul din participanti, astfel incat doar cei mai buni si mai motivati reusesc sa ajunga la finis.

Dupa cursa eliminatorie de dimineata, a inceput sa fie si mai frig, sa ninga puternic si chiar si jurnalistii prezenti pe traseu au fost nevoiti sa se refugieze in camera de presa, caci nu mai puteau suporta frigul si umezeala. Va imaginati prin ce trebuie sa fi trecut riderii.

Clip cu momentele principale ale cursei

Doar 14 finalisti au trecut de cursa de dimineata, in frunte cu spaniolul Mario Roman, care a terminat in fata lui Graham Jarvis, castigatorul de anul trecut, si a lui Lars Enockl. Pentru ca ploaia facuse deja traseul foarte alunecos, organizatorul a decis a mareasca baremul minim de timp pentru calificare, dar nici aceasta masura nu a fost suficienta, caci doar 14 piloti au ajuns la finis.

Cand a inceput cursa propriu-zisa, a inceput si sa ninga puternic. Traseul devenise extrem de alunecos, mai ales pe urcari si pe coborari. Graham Jarvis, pe Husqvarna, a impus un ritm infernal inca de la inceput, urmat indeaproape de Jonny Walker, pe KTM. Alfredo Gomez (Husqvarna) a trebuit sa se retraga la finalul primului tur din cauza unei probleme tehnice.

hell-s-gate-2015-final-8

Graham Jarvis, foto moto.it

Walker a tras tare si, la jumatatea cursei, a trecut la conducere. La 19:20, englezul era primul care ajungea la baza urcarii finale, renumita Hell´s Peak, dupa aproape patru ore de cursa. Astfel, victoria i-a revenit lui Walker, care a declarat:

„Sunt foarte fericit ca am castigat. Cand am inceput ultimul tur, aveam tone de adrenalina in sange pentru ca eram la conducere. Dar dupa cateva minute fizicul a inceput sa-mi cedeze si m-am temut ca n-o sa reusesc. Sunt multumit, cred ca aceasta este cea mai grea cursa pe care am castigat-o in toata cariera. Si am participat la cateva curse!”

Locul doi i-a revenit, surprinzator, lui Mario Roman (KTM). Reusita acestuia e cu atat mai remarcabila cu cat a mers fara luminile suplimentare, care nu i-au mai functionat. Spaniolul a ajuns la 27 de minute dupa Walker. Locul trei a fost ocupat de Lars Enockl, la 32 de minute de lider. Graham Jarvis a fost nevoit sa abandoneze din cauza apei care i-a intrat in motor in turul al doilea.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account