MotoGP: Ducati, fără Mission Winnow în Franța, la Le Mans

Echipa de uzină Ducati nu va putea să afișeze numele sponsorului principal al echipei, proiectul Mission Winnow lansat de gigantul din industria tutunului Phillip Morris, în Marele Premiu al Franței, la Le Mans.

Astfel, echipa Ducati va apărea la Le Mans cu carenele simple, fără însemnele Mission Winnow, sponsorul principal al echipei. Asta pentru că în Franța legile împotriva fumatului și promovării produselor din tutun sunt foarte restrictive și, dacă ar rula cu însemnele Mission Winnow, echipa Ducati ar risca sancțiuni foarte serioase.

Aceeași problemă va fi întâlnită și în toamnă, la Phillip Island, căci și Australia are legi similare. De altfel, echipa de Formula 1 Ferrari a fost nevoită să ruleze fără logo-ul Mission Winnow în etapa de Formula 1 de la Melbourne.

Aceasta nu este singura dificultate pe care o întâlnește Phillip Morris în aventura sponsorizării celor mai renumite echipe italiene din motorsport. În Italia, la începutul lui martie, Uniunea Națională a ConsuMimatorilor a făcut un denunț la Comisia Antitrust și la Ministerul Sănătății contra afișării logo-ului Mission Winnow pe motocicletele din Borgo Panigale.

Vă reamintim că Mission Winnow este o inițiativă a celor de la Phillip Morris de a scădea numărul dependenților de fumat, ceea ce poate părea foarte nobil din partea lor, dar această inițiativă vine la pachet și cu un îndemn mai mult sau mai puțin fățiș către fumători de a trece la consumul altor produse din tutun, precum țigările electronice fără ardere, cum este IQOS, un produs al gigantului american.

Astfel, în Franța, cel puțin, motocicletele Ducati vor avea carene personalizate pentru Andrea Dovizioso și pentru Danilo Petrucci.

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account