Prima etapă a Raliului Dakar a fost anulată din cauza condițiilor meteo

Cu toții așteptam cu sufletul la gură startul Raliului Dakar de ieri, cu etapa Buenos Aires – Villa Carlos Paz, care includea o specială de 227 km, dar aceasta a fost anulată din cauza condițiilor meteo potrivnice.

dak16_metge_6681_mc-1

Ruta primei zile a raliului i-a întâmpinat pe concurenți cu o vreme foarte urâtă – ploi torențiale, ceață și frig. În aceste condiții, elicopterele a căror misiune este să asigure siguranța concurenților nu au putut decola și acesta este motivul principal pentru care organizatorii au decis anularea primei etape.

Astfel, concurenții s-au deplasat până la Villa Carlos Paz în grupuri organizate, pe drumurile publice. Mani Gyenes începuse foarte bine raliul în ziua anterioară, cea a Prologului, obținând al 26-lea timp pe proba cronometrată al cărei scop era să hotărască ordinea de start. Sătmăreanul concurează din nou la categoria Maraton, pe care a câștigat-o anul trecut, dar, în șaua noii sale motociclete KTM 450 Rally, are și obiectivul unui finiș în top 15 la general.

Anularea primei etape a fost, în mod paradoxal, o veste bună pentru Paulo Goncalves, portughezul de la echipa HRC având probleme mari la motocicletă, la partea electrică, acestea manifestându-se încă din ziua Prologului. Astfel, Goncalves a obținut abia al 50-lea timp la Prolog, deși este unul dintre cei mai rapizi rideri din competiție. Dar problemele au continuat și în prima zi a cursei, Goncalves ajungând în Villa Carlos Paz tractat de coechipieri. Dacă această primă etapă nu era anulată, Goncalves pierdea practic orice șansă de a câștiga ediția 2016 a Raliului Dakar.

Etapa de astăzi, Villa Carloz Paz – Termas de Rio Hondo, totalizează 766 km pentru motociclete, dintre care 450 km de probă specială și îi va favoriza pe cei care știu să țină gazul în plin, fiind un traseu rapid.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account