21 de piloți români vor concura la Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori pe TCS Racing Park

România va avea un număr record de 21 de piloți, cu vârste între 10 și 17 ani, care vor concura la Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori. Cel mai important eveniment de motocross organizat în țara noastră se va desfășura între 7 și 9 iulie pe circuitul TCS Racing Park.

249 de piloți din 37 de țări se vor lupta pentru titlurile mondiale la clasele 65cmc, 85cmc și 125cmc pe circuitul TCS Racing Park, aflat la 25 de kilometri de București. Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori se va desfășura în premieră în România, în perioada 7 – 9 iulie, iar la start vor fi și 21 dintre cei mai buni tineri piloți români care vor concura la cele trei clase.

“La Campionatului Mondial de Motocross pentru Juniori pot participa sportivi cu vărste între 10 și 17 ani, iar țara organizatoare poate avea câte 7 piloți la fiecare clasă. Ediția din România a stabilit noi recorduri de participare și piloții noștri se vor confrunta cu cei mai buni juniori din lume. Este o oportunitate uriașă și sunt sigur că participarea la această competiție îi va ajuta foarte mult în cariera lor“, a spus Adrian Răduță, organizator și reprezentantul clubului Top Cross TCS.

Nicolas Cociu, David Andrei Șenchea, Vlad Ștefan Stoichițu, Alecsei Matei Toader, Daniel Marian, Andrei Tudor Balaban și Cristi Cristescu vor lua startul la clasa mezină, 65cmc, clasă la care sunt înscriși în total 74 de piloți.

Sami Dumitru

Cei mai mulți piloți, 89 în total, sunt înscriși la clasa 85cmc, din partea României urmând să concureze Sami Dumitru, Eross Mark Szoke, Iulian Cîrlig, Victor Paraschiv, Liviu Jigmond, Mark Luca Ioviță și Luca Ștefănescu. Pentru Sami Dumitru, 12 ani, acesta este primul sezon la clasa 85cmc, după ce a câștigat două titluri naționale și unul balcanic la clasa 65cmc. “Sunt sigur că va fi o experiență extraordinară și sunt mândru că voi putea să reprezint echipa României. Circuitul va fi complet modificat așa că și pentru noi va fi cu totul nou, deci nu cred că vom avea un avantaj foarte mare. Cu siguranță însă din punct de vedere emoțional sunt conectat cu acest loc și sunt motivat să obțin un rezultat cât mai bun”, a spus Sami Dumitru.

România va fi reprezentată la clasa 125cmc de Zoltan Ordog, Victor Rusu, Tudor Ștefănescu, Andrei Mihnea Banu, Nichita Novoidarschii, Ioan Chiujdea și Ioan Andrei Căprioară-Sorodoc, care se vor lupta pentru puncte cu alți 74 de piloți, la această clasă fiind înscriși 86 de rideri în total.

Zoltan Ordog

Zoltan Ordog, 16 ani, este unul dintre piloții români cu cele mai mari șanse de a termina în puncte la clasa 125cmc, mai ales că a reușit asta și la mondialele de juniori din 2021, desfășurate în Grecia. “Sunt foarte bucuros că voi avea șansa de a concura la un Campionat Mondial chiar pe TCS Racing Park locul unde mă antrenez. Vor veni cei mai buni piloți din lume și cu siguranță va fi o provocare pentru mine, totuși cred că voi putea să punctez pentru România. Voi aborda totul pas cu pas. Mai întâi să mă calific în primii 40 și apoi să fac două manșe foarte bune cu obiectivul clar de a termina în puncte”, a spus și Zoltan Ordog.

În afara piloțior români, la start vor fi alți 228 sportivi din 37 de țări, participare record pentru un Campionat Mondial de Juniori. Între 7 și 9 iulie vor concura pe TCS Racing Park, la cele trei clase, piloți din Africa de Sud, Australia, Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Columbia, Danemarca, Ecuador, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Iran, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Lichtenstein, Marea Britanie, Moldova, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia, Thailanda, Țările de Jos, Ucraina, Uganda, Ungaria și România.

“Interesul pentru evenimentul din România este foarte mare și mă bucur că vor veni să concureze aici cei mai buni piloți din țări cu tradiție în motocross. Vor fi prezenți piloți din țările care au câștigat titlurile mondiale, la individual și pe echipe, la ultimile cinci ediții, dar oricând pot apărea surprize la acest nivel. Circuitul este în ultima fază de pregătire, căutăm în continuare voluntari care să se alăture acestui proiect și implementăm toate cerințele de siguranță necesare. Din punct de vedere organizatoric este o mare provocare și pentru noi, dar sunt sigur că ne vom ridica la nivelul așteptărilor reprezentanților Federației Internaționale de Motociclism și a promotorului Infront”, a mai spus și Ciprian Popescu, organizator și reprezentantul clubului Dual Racing Team.

Biletele sunt disponibile pe iabilet.ro

Accesul publicului la acest eveniment se va face în baza unui abonament, valabil pentru zilele de 8 și 9 iulie, care poate fi cumpărat de pe platforma iabilet.ro sau, în zilele de desfășurare a curselor direct în zonele special amenajate la TCS Racing Park. Prețul abonamentului pentru două zile pline de acțiune este de 85 de lei.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account