Asigurările refuză despăgubirea unui motociclist britanic, pe motiv că a pierdut „doar un picior”

Un motociclist, tată a trei copii, ar putea să-și piardă casa deoarece pe polița de asigurare scrie că despăgubirea se acordă pentru pierderea mai multor membre, nu doar a unuia.

84837

Unui motociclist i s-a refuzat plata despăgubirii de către asigurări după un accident, pentru că a pierdut doar un picior.

Hein Pretorius, din Marea Britanie, și-a rupt ambele picioarele și pelvisul când a fost lovit frontal de o mașină în timp ce mergea spre serviciu. Riderul în vârstă de 44 de ani, tată a trei copii, a fost dus la spital cu elicopterul, unde piciorul său drept a fost amputat sub genunchi.

Dar coșmarul motociclistului din Tunbridge Wells de-abia începea. Deși plătise peste 25.000 de lire sterline din 1998 încoace la asigurarea de viață și boli grave, despăgubirea de 120.000 de lire sterline i-a fost refuzată din pricina unei clauze care spune că este necesară „pierderea membrelor” pentru despăgubire.

Explicațiile din contract clarifică faptul că trebuie să se piardă „două sau mai multe” membre pentru a se califica pentru plată. Așa că domnul Pretorius a fost nevoit să trăiască cu 88 de lire pe săptămână – plata standard pentru concediu medical, de când s-a întâmplat accidentul, din august.

Deja are probleme cu plata ipotecii și se teme că-și va pierde casa în care locuiește împreună cu familia. Iată ce a declarat motociclistul pentru cotidianul „Times of Tunbridge Wells”: „Companiile de asigurări spun că e un caz clar de semnare a unui contract care acoperă doar pierderea a două membre. De atunci au schimbat polițele pentru a despăgubi și pe cei care pierd doar un membru, dar, deoarece contractele mele au fost semnate între 1998 și 2007, pe mine nu mă despăgubesc. Mie mi se pare că vor să se spele pe mâini de toată chestia. Dau vina pe broker pentru că nu mi-a spus să îmi actualizez polița.”

Britanicul a adăugat că, în aceste condiții, trebuie să facă ceva să grăbească procesul de recuperare și să revină la lucru, pentru a se asigura că nu-și pierde casa. Într-o primă instanță, autoritățile au decis în favoarea firmei de asigurări, dar motociclistul englez a făcut apel și speră ca decizia să-i fie favorabilă, în cele din urmă.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account