Bursa zvonurilor în plin avânt în MotoGP: Lorenzo ar putea trece la Pramac Ducati?

De când Jorge Lorenzo stă pe bară pentru a se reface în urma accidentărilor suferite în ultima vreme, bursa zvonurilor a lucrat ore suplimentare și s-au auzit tot felul de lucruri, care mai de care mai incredibile: după un zvon conform căruia Lorenzo ar vrea să se retragă, acum umblă vorba (destul de credibil, de altfel) că spaniolul îi vânează locul lui Jack Miller la Pramac Ducati.

Lucrurile par destul de stabile în privința pieței riderilor pentru 2020, pentru că toată lumea are contract semnat pentru anul viitor, cu excepția lui Jack Miller și a lui Takaaki Nakagami. Dar și în cazul lor se pare că e vorba mai degrabă de punerea la punct a unor detalii înainte de a semna un nou contract pentru același loc în aceeași echipă, decât de probleme reale.

Pe de altă parte, în vacanța de vară a apărut mai întâi zvonul că Jorge Lorenzo vrea să renunțe la cariera în MotoGP, după ultimele accidentări, problemele în a se adapta la motocicleta de uzină Honda și felul în care Marc Marquez domină ostilitățile în ultima vreme. Apoi, mai recent, a apărut zvonul că spaniolul caută să revină în șaua unei motociclete Ducati, pe care se acomodase destul de bine și în șaua căreia a obținut câteva victorii răsunătoare anul trecut.

Dar acest ultim zvon pare să aibă la bază ceva adevăr. Carlo Pernat, managerul mai multor piloți și vulpe bătrână din padoc, a declarat pentru GPOne.com că managerul lui Lorenzo discuta cu șefii de la Ducati la Brno. Alte zvonuri spun că Lorenzo l-a sunat pe Gigi Dall’Igna după etapa de la Barcelona și s-a oferit să piloteze pentru Ducati fără salariu.

Jack Miller a confirmat zvonurile: „Cred că este ceva adevăr în zvonurile despre Lorenzo. Sigur, caută alternative pentru că nu poate merge bine pe Honda. E ușor să bagi coada între picioare și să fugi înapoi unde ți-era mai ușor. Cred că echipa Pramac ține la mine și vrea să mă păstreze, majoritatea oamenilor de la Ducati vor să mă păstreze, dar nu înțeleg foarte bine de ce suntem în Austria, în a doua jumătate a sezonului, eu am două podiumuri anul acesta și încă n-am un contract semnat. M-am întâlnit de mai multe ori cu conducerea Pramac, am vorbit pe Facetime cu Paolo chiar azi-dimineață și ei spun că vor să mă păstreze. Nu sunt stresat, dar vom aștepta și vom vedea. Cred că sunt și destul de hotărâți că nu-l vor pe el.”

Pe de altă parte, Lorenzo are un istoric alături de Gigi Dall’Igna, cu care a lucrat la Aprilia și la Derbi, pe vremuri. Dall’Igna i-a convins pe cei de la Ducati să semneze cu spaniolul și tot el a militat să fie păstrat atunci când mai-marii deveneau din ce în ce mai convinși că Lorenzo nu va reuși să se adapteze la motocicleta din Bologna. Domenicali a fost cel care l-a „alungat” pe Lorenzo, prin declarațiile sale, deci șeful Ducati ar trebui să-și calce pe mândrie și să-l accepte înapoi pe spaniol, dar ar putea s-o facă pentru a-i face pe plac lui Dall’Igna, care este convins că pilotul potrivit în șaua unui Ducati l-ar putea bate pe Marquez.

Lorenzo este singurul pilot din grila actuală care l-a învins pe Marquez în repetate rânduri (i-a luat un campionat în 2015 și anul trecut, după ce s-a acomodat pe motocicleta italiană, a terminat în fața campionului en-titre în patru curse din șapte), deci este de înțeles de ce Dall’Igna l-ar vrea foarte mult înapoi.

Dacă Lorenzo ar ajunge la Pramac (presupunând că ar putea rezilia contractul pe doi ani cu HRC), Jack Miller i-ar putea lua locul în echipa de uzină Honda sau ar putea ajunge la LCR Honda, cu Cal Crutchlow promovat în echipa de uzină. Există și zvonuri care îl dau pe Jack Miller în Superbike anul viitor, deși acesta neagă că s-ar fi gândit vreun moment la această soluție.

Desigur, toate acestea sunt deocamdată speculații, dar o vorbă din bătrâni spune că fără foc nu iese fum. Rămâne de văzut ce va face Lorenzo după revenirea sa.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account